‘Moj je jedini grijeh što otplaćujem tuđi dug’

‘Ja isto kao i 300 tisuća hrvatskih građana imam kartice i vodim sporove s kartičnim kućama. Vodila sam s PBZ-om kartični spor koji je trajao preko dvije godine vezano za kamate. Taj spor je okončan, ja sam izgubila i sve ono što je trebalo platiti, platila sam na vrijeme’, kaže Nada Čavlović Smiljanec.

Zahvaljujući anonimnoj prijavi, javnost je upoznata s detaljima iz privatnog života nove ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec . U Sabor je stigao dopis u kojem stoji da SDP-ovka duguje 173.052,49 kuna. Uslijedila su neugodna pitanja, no ona tvrdi – nemam se čega stidjeti.

Ravnateljica Porezne tvrdi da je sve poreze uvijek uredno plaćala, te da državi nikada nije ništa dugovala.

“Nisam dužnik državi. Nikada nisam dugovala ni jedne kune poreza. Nemam nijednu kaznenu ni prekršajnu prijavu, a moj je jedini grijeh što danas otplaćujem tuđi dug koji je mnogo manji od 173.000 kuna kojima me HDZ prljavim igrama želi diskreditirati”, kazala Čavlović Smiljanec.

Kaže da su “podmetanja i anonimne prijave očito samo nastavak djelovanja HDZ-a”.

“Ja isto kao i 300 tisuća hrvatskih građana imam kartice i vodim sporove s kartičnim kućama. Vodila sam s PBZ-om kartični spor koji je trajao preko dvije godine vezano za kamate. Taj spor je okončan, ja sam izgubila i sve ono što je trebalo platiti, platila sam na vrijeme”, izjavila je Čavlović Smiljanec za RTL.

Neupitna moralnost

No, HDZ ipak nije jedini koji postavlja ovo neugodno pitanje.

“U interesu je svakog odgovornog političara da se okruži ljudima čija moralnost je neupitna, a naravno i koji su stručni i sad svatko od njih ima svoje kriterije i svatko od njih drugačije tumači moral”, smatra Zorislav Antun Petrović iz Transparency International Hrvatska.

Ipak, čini se da Nada Čavlović Smiljanec ostaje u Poreznoj upravi.

“Sva moja imovina je transparentna, a ja u životu nikad od nikoga nisam uzela ništa i uvijek sam radila na dobrobit građana. Živjela sam kao prosječan hrvatski građanin i nikad državi nisam dugovala apsolutno ništa. Prema tome ne vidim uopće razlog zašto bih odstupila s te pozicije”, zaključila ja ravnateljica Porezne uprave.

U tome vjerojatno ima i podršku Vlade, jer iz Banskih dvora još nema nikakve reakcije.

Povratak na Net.hr