ISTRAŽUJU GA

MOGUĆ SUKOB INTERESA: Dok je bio premijer, Milanović nabavljao uredski pribor od svog prijatelja

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa intenzivno istražuje poslove koje su ured premijera i ministarstva za vrijeme vlade Zorana Milanovića sklapala s tvrtkom njegova prijatelja te je li mu pritom pogodovao, piše Slobodna Dalmacija.

Upitna je nabavka posjetnica, kemisjkih olovaka s gravurom i memoranduma za premijerov ured, poslovi vrijedni pola milijuna sklopljeni s tvrtkom Plinacro, kao i ugovori koje je tvrtka Intergrafik sklapala s ministarstvima za mandata Zorana Milanovića. Istražuje se i odnos Milanovića i Igora Kneževića.

MILANOVIĆ: ‘Što stoji iza afere Madison? Ništa!’; PLENKOVIĆ: ‘Toliko ste čisti da ste morali ići na obavijesni razgovor’

Unatoč povlačenju Zorana Milanovića iz vodstva SDP-a, njegov slučaj se istražuje. Ovih dana intenzivno se prikuplja dokumentacija od državnih tijela. Utvrđuje se ima li osnova da se zbog sukoba interesa pokrene postupak protiv Milanovića.

Bagatelna nabava olovki i blokova

Diretktor tvrtke Madison optužio je Milanovića da ga je ucijenio da sklopi ugovor za fiktivne poslove s tvrtkom njegova prijatelja Igora Kneževića, s mjesečnim isplatama od 15 tisuća kuna. Afera Madison privukla je pažnju javnosti na poslovanje Intergrafika.

SUKOB INTERESA: Povjerenstvo bi moglo ispitati Milanovića prije izbora, a nisu daleko ni Butković i Juretić

Tako se otkrilo i da je Milanovićev premijerski ured pomoću tzv. bagatelnih nabava izradu posjetnica, kalendara i blokova dodijelio upravo tvrtki svog prijatelja Kneževića.

Posao je prema neslužbenim informacijama iznosio 247 tisuća kuna, nije bilo riječ o višemilijunskom poslu.

Povratak na Net.hr