POSTOJI I SNIMKA

MOĆNI HDZ-ovac PODNIO OSTAVKU: Snimljen kako novinaru nudi mito, evo što kaže nakon što je ulovljen

Franjo Lucić, HDZ-ovac koji je pokušao podmititi novinara Telegrama Dragu Hedla podnio je ostavku na sve funkcije u HDZ-u.

AUDIO KOJI  ĆE POTRESTI ZEMLJU: Poslušajte kako jedan od najmoćnijih HDZ-ovaca podmićuje novinara

‘Podnio sam ostavku na sve političke funkcije u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora’, rekao je Lucić.

Kaže kako je javio šefu HDZ-a Plenkoviću svoju odluku.

‘Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu’, rekao je Lucić, priopćio je HDZ.

Novinaru nudio 3000 kuna

Lucić je nudio novinaru Hedlu 3000 kuna ne bi li stopirao istraživanje njegovog kontroverznog poslovanja te stečaja tvrtki u njegovom vlasništvu. Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao kako mu je , odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Iako sada tvrdi da takvo što nije učinio, bio je prilično eksplicitan u svojoj ponudi, što je dvaput ponovio.

‘Ono što ćeš ti od redakcije dobiti, ja ću te honorirati jedan naprema tri, ako ti dobiješ tisuću, ja ću ti dati tri tisuće’, rekao je Lucić novinaru.

Optužio ga da laže

Lucić je naposlijetku ustvrdio kako novinar laže te svojim istupom pokušava sebi podići rejting.

‘Pojma nemam što je objavio. Ako je tako kao što kažete, moram reći da je to izvan konteksta. Nisam mu ništa nudio, samo sam ga pitao što mu to znači. Nemam ga zašto podmićivati jer je priča objavljena. Nema tu govora o podmićivanju, rekao sam mu da neću razgovarati o nečem što je stara priča’, rekao je Lucić.

POZNATI HDZ-ovac POKUŠAO PODMITITI NOVINARA: Ponudio skandalozno objašnjenje

 

Povratak na Net.hr