PRIJEVARA NA DUBROVAČKOM PODRUČJU / Mladiću davali skupocjene mobitele, a on ih dalje preprodavao: 'Obećao je da će ih platiti'

Image
Foto: Shutterstock

Jedna od oštećenih prijavila ga je i da je, koristeći njene osobne podatke, na njeno ime sklopio ugovore o pretplati i digao kredit

2.11.2022.
12:14
Shutterstock
Play logo

Nizom prijevara 20-godišnjak je na dubrovačkom području za ukupno više od 45 tisuća kuna oštetio tri poznate rodbinski povezane osobe koje su mu nakon kupnje predavale skupocjene mobitele, a on ih je, umjesto da im ih preda i podmiri troškove kupnje, dalje preprodavao.

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je izvijestila kako su im početkom listopada tri rodbinski povezane osobe prijavile niz prijevara. U prijavi su navele kako su na nagovor 20-godišnjaka, kojeg svi poznaju od ranije, u ovlaštenim trgovinama kupili skupocjene mobitele koje su nakon kupnje predali njemu, a koje im je obećao naknadno platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Tako dobivene mobitele on je dalje prodavao zainteresiranim kupcima, a da spomenutima nije podmirio troškove kupnje kako je prethodno obećao. Jedna od oštećenih prijavila ga je i da je, koristeći njene osobne podatke, na njeno ime sklopio ugovore o pretplati i digao kredit.

Utvrđeno je i da je, koristeći podatke 38-godišnjaka s područja Zadarske županije, kupio mobitel koji je dalje preprodao. Na opisane načine osumnjičeni 20-godišnjak je oštećene prevario za ukupno više od 45 tisuća kuna. Kazneno je prijavljen zbog prijevare, nedopuštene uporabe osobnih podataka te zlouporabu osobne iskaznice.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo