OGLASIO SE MLADI POLITIČAR KOJEM SU OTROVALI PSA I OSTAVILI JEZIVU PORUKU: /  'Nisu me mogli kupiti...'

Mavrinac smatra da je povod tom jezivom činu bilo njegovo suprotstavljanje vladajućima na sjednici Općinskog vijeća Čavle na kojoj se donosio proračun za iduću godinu

20.12.2020.
19:16
PIXSELL / Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Goran Mavrinac iz Čavala na Grobinšćini pored Rijeke, član stranke Akcija mladih i vijećnik u tamošnjem Općinskom vijeću, tvrdi da mu je netko otrovao njegovog psa koji je potom uginuo, a idućeg dana u dvorištu je našao prijeteću poruku u kojoj piše da se "makne iz politike" jer će u suprotnome završiti kao i njegov pas.

Mavrinac smatra da je povod tom jezivom činu bilo njegovo suprotstavljanje vladajućima na sjednici Općinskog vijeća na kojoj se donosio proračun za iduću godinu. Trovanje psa i prijetnju smrću prijavio je policiji.

'Za sebe se ne bojim, nemam što izgubiti'

"Za sebe se ne bojim, nije me strah neljudi koji su u stanju nedužnoj životinji učiniti ovako nešto. Mene neće zastrašiti. Taj pas mi je bio poput člana obitelji, gotovo poput djeteta. Nemam što izgubiti. Bojim se jedino da ne učine nešto nažao mojoj djevojci, mojoj majci ili očuhu", rekao je Mavrinac za Novi list nakon što je slučaj prijavio policiji.

Kaže kako nema namjeru povući iz političkog života Grobnišćine.

"U meni se stvorila praznina koju mi više nitko ne može ispuniti, ali od svog djelovanja ne namjeravam odustati, unatoč svim prijetnjama i svemu što su mi učinili", dodaje.

Njegov pas Kan je, po svemu sudeći, otrovan u četvrtak dok je Mavrinac bio na sjednici Općinskog vijeća u Čavlima. Psa je zatekao u kasnim večernjim satima, nakon što se vratio iz ureda. Otrovani pas već je bio u teškom stanju pa mu ni odlazak veterinaru nje spasio život. Idućeg dana Mavrinac je u dvorištu našao papir s ostacima mesa u kojem je, pretpostavlja, bio otrov, a na papiru je stajala i jeziva poruka.

'Nisam ni slutio koliko ću uzrujati interesne skupine'

Kaže kako ne zna tko mu je otrovao njegovog psa i ostavio prijeteću poruku, ali zna kome smeta njegov politički angažman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Vladajućima i kapitalu povezanom s vlastima. Tako je već tri godine, otkad sam na vijeću Općine Čavle postavio pitanje zbog čega su na Grobniku dvije općine, zašto se ne ujedinimo u jednu općinu Grobnik i time smanjimo troškove te omogućimo veći razvoj. Zašto bismo imali dva načelnika, dva vijeća, dva komunalna društva, dva računovodstva i sve ostalo, zašto bi imali dvostruke uhljebe. I Europska unija nam sugerira da okrupnimo lokalnu samoupravu. Pokazao sam tada svoju naivnost, u najboljoj namjeri, ne sluteći koliko će to, kao i moj kasniji vijećnički angažman, uzrujati interesne skupine kojima nikako ne odgovara ujedinjenje dvije općina. Tu su veliki lobiji, puno novca iza kampanja, iza politike koja ne želi promjene, rekao je Mavrinac za Novi list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali