PISMO ČISTOĆI

MLADI ODGOVORILI NA KRITIKE ZBOG NEREDA KOD HNK-A: ‘Većina nema problem s bacanjem vlastitog otpada. Problem je u nečem drugom’

Hrpa smeća ostala nakon masovnog druženja mladih ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, nagnala je 19-godišnjeg Jana Kruhaka, koji je i sam bio ondje, da napiše pismo Čistoći i zatraži od njih postavljanje dodatnih kanti za smeće

Prošli petak navečer u Zagrebu je obilježen još jednim spontanim okupljanjem stotina mladih ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Ujutro je žitelje metropole zatekao grozan prizor velikih nakupina smeća pored najpoznatije kulturne institucije u zemlji, zbog čega se u javnosti podigla velika prašina.

U jeku brojnih kritičkih članaka i komentara po društvenim mrežama, mladi koji se ondje u posljednje vrijeme redovito druže odlučili su nešto reći u svoju obranu. Tako portal The Flow prenosi inicijativu 19-godišnjeg Jana Kruhaka koji je i sam bio u petak ispred HNK-a. On je pisao Čistoći, podružnici Zagrebačkog holdinga zaduženoj za prikupljanje i gospodarenje otpadom. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

STOTINE MLADIH SINOĆ JE OPET TULUMARILO KOD HNK, IZBILA JE I TUČNJAVA ’10 NA 10′: Prostor oko kazališta jutros je ovako izgledao

“Poštovani, vjerujem kako Vam pišem u ime građana grada Zagreba. Problem bacanja otpada po javnim površinama (točnije na prostoru HNK-a) svima nam je poznat već mjesecima.

Vjerujem da se taj problem može vrlo jednostavno riješiti. Većina ljudi nema problem sa skupljanjem i bacanjem vlastitog otpada. Problem se nalazi u nedostatku kontejnera na već spomenutoj javnoj površini. Smatram kako je rješenje povećati broj raspoloživih kontejnera na prostoru HNK-a u svrhu smanjenja udaljenosti koju prisutni moraju prijeći kako bi bacili otpad. Također vjerujem kako biste izvršavanjem ovog prijedloga uštedili vrijeme svojim već opterećenim radnicima.

U ime građana našeg predivnog grada, molim Vas da razmotrite ovaj prijedlog kako bismo ga svi zajedno riješili”, napisao je Jan.

 

Povratak na Net.hr