MLADI LIJEČNIK IZABRAN ZA RAVNATELJA DJEČJE BOLNICE SREBRNJAK: / Ima svega 32 godine i dokazani je znanstvenik

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Facebook

32-godišnji Ivo Dumić Čule izabran je za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

30.6.2020.
23:07
Goran Stanzl/PIXSELL/Facebook
Play logo

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak donijelo je odluku kojom se za ravnatelja te bolnice na četverogodišnji mandat imenuje Ivo Dumić Čule, potvrđeno je danas iz zagrebačke gradske uprave.

"Upravno vijeće je utvrdilo da je kandidat dr. sc. Ivo Dumić Čule uz prijavu dostavio uredno traženu dokumentaciju, da ispunjava sve uvjete iz javnog natječaja, da posjeduje kompetencije potrebne za upravljanje u zdravstvenom sustavu te da je iskusni dokazani znanstvenik u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, osobito u dijelu kliničke i translacijske medicine", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje, Dumić Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubravi, a znanstveno djeluje u sklopu Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Image
BIVŠI RAVNATELJ DJEČJE BOLNICE: /

'Novi ravnatelj bit će Bandićeva marioneta. Tako je pisan natječaj'

Image
BIVŠI RAVNATELJ DJEČJE BOLNICE: /

'Novi ravnatelj bit će Bandićeva marioneta. Tako je pisan natječaj'

Vrijedan EU projekt

Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu te bolnice bio 23 godine, zbog nepravilnosti pri zapošljavanju u toj ustanovi.

Nogalo je kao prave razloge smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje od te bolnice žele preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje centra za kompetencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i negdašnje lječilište Brestovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo znanstvena ustanova koja je dobila najveći znanstveni projekt u Hrvatskoj, ali ovakav eksperiment još nije viđen, da na mjesto ravnatelja jedne bolnice dolazi specijalizant", komentirao je Nogalo, koji se i sam ponovno javio na natječaj za ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Rekao je kako je zbog svoje borbe za Srebnjak, zajedno s još dvoje kolega, pred otkazom u toj bolnici. Nogalo se u međuvremenu angažirao i u politici te je na izbornoj listi Stranke s imenom i prezimenom.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo