SKORO DA NISU IMALI ŠANSE

MLADI JUNAK SPASIO PAR KOD PAKLENIH OTOKA: ‘Već sam se predao, gledao sam smrti u oči i onda se pojavio on’

21. rujna na Paklenim otocima Jackie i Craig O’Neill doživjeli su havarijom s brodom te počeli tonuti. Ispalili su signalnu raketu kako bi se održali na površini. Ubrzo se pojavio izletnički brod, s kojeg je jedan muškarac skočio u more. Doplivao je do britanskih turista i spasio ih.

‘Bili smo u velikim problemima, brod je počeo tonuti i ne bismo se spasili. Očajnički smo se držali za dijelove broda, počeli paničariti. Odjednom se na tridesetak metara od nas pojavio izletnički brod s dvadesetak ljudi. Bacili su nam pojaseve za spašavanje. Nas dvoje smo loši plivači i nismo imali šansu prići spasilačkom brodu. Odjednom je jedan mladić skočio u more i počeo plivati prema nama. Već sam se predao, gledao sam smrti u oči. Mladić je zgrabio Jackie i namjestio je sebi na leđa, a onda je povukao i mene. Sekunde su nas dijelile od sigurne smrti’, rekao je Craig O’Neill, prenosi Slobodna Dalmacija.

Mladić, inače turist iz Australije, s dvoje je ljudi na sebi doplivao natrag do izletničkog broda i uz pomoć ostalih putnika izvukao bračni par iz mora.

S obzirom da su bili u šoku, spašeni Britanci su zaboravili pitati tko je mladić koji ih je spasio. Zahvaljujući društvenim mrežama i objavi britanskog para, ipak se doznalo da ih je spasio mladić iz Australije, Zen Joyce.

‘On je apsolutni heroj, da nije napravio onaj pothvat, mi bismo se sigurno utopili. Povratkom kući očajnički smo krenuli u potragu za našim spasiteljem. Dobili smo priliku da mu se zahvalimo što nas je spasio iz podivljalog mora’, ispričao je O’Neill.

Povratak na Net.hr