banner

U BLIZINI RASTOKA

MLADA HRVATSKA PODUZETNICA OSTVARUJE ŽIVOTNI SAN: Dala je otkaz, pobjegla iz grada i onda počela raditi nešto što je oduvijek željela

Usprkos krizi uzrokovanoj koronavirusom od svog projekta Ivona ne odustaje i nada se da će svoje prve goste primiti već u lipnju iduće godine

U šumi u Donjem Nikšiću, u neposrednoj blizini Rastoka radi se punom parom, a 32-godišnjoj Ivoni Ercegović iz Dubrovnika ostvaruje se životni san. “Tamo je banja, sa skalama na galeriju – ovaj dio je najljepši staklena stjenka velika s terasom koja gleda u ovu šumu, onda imamo sve spojeno u jednom prostoru, kauč, dnevni boravak i kuhinja s jednim otokom”, rekla je Ivona, vlasnica OPG-a.

Nakon godina razmišljanja, krenula je u realizaciju svog bijega iz grada. 15 godina radila je u turizmu, i odlučila dati otkaz. “I jedan dan kako sam došla s ture, bila je malo teža tura. Pitala sam prijateljicu: ‘Što je meni ovo trebalo?’ Rekla je zašto nebi radila kućice na stablu”, izjavila je Ivona za RTL Danas.

I upravo je to bio okidač. Kupila je šumu koja se prostire na 28 tisuća kvadrata, a ovdje će niknuti tri kućice na stablu, na visini od gotovo tri metara, ali i glavna kuća u kojoj bi živjela sama Ivona i bavila se seoskim domaćinstvom.

Oduševljeni susjedi

Susjedi su oduševljeni. “Ali tako jedna mlada djevojka da se na tako nešto odlučila to… skidam joj kapu. Predivno nešto”, poručio je Mare Zimaj iz Donjeg Nikšića. “Mi smo sretni da je ona tu došla, i da u ovakvom kraju ovako lijepe kuće”, rekla je Anka Grdić.

“S obzirom da ne želim samo iznajmljivati apartmane, to sam mogla i u Dubrovniku nego želim izgraditi kućice koje su prekrasne, želim da malo redefiniramo pojam turizma u našoj zemlji, pogotovo što se masovnosti tiče, zato se skrivam u šumu”, izjavila je Ivona.

Svaka kućica imat će svoju priču. Moći će primiti do četiri osobe, a bit će opremljene svim onim što je potrebno za luksuzni odmor među krošnjama.

Pomogli su joj roditelji

Kako je riječ o velikom projektu, bez roditelja, kaže Ivona ništa ovo nebi bilo moguće. “Dosta mojih novaca je utučeno, pa su se mama i tata zadužili jer nas je ova godina skroz ižvakala, korona, kako je cijela familija u turizmu ostali smo bez svih primanja”, poručila je Ivona.

Iako je korona usporila cijelu priču, od svog projekta Ivona ne odustaje. Nada se da će svoje prve goste primiti već u lipnju iduće godine.

Povratak na Net.hr