MJERE ISTJEČU 31. SIJEČNJA, ŠTO ĆE BITI DALJE? Ministar Božinović na presici: / 'Brojevi jesu bolji, ali ima jedna činjenica'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Brojevi jesu bolji, ali je činjenica da je u dobrom dijelu zemalja zapravo teško, možemo govoriti o tome da je situacija s epidemijom stabilna, rekao je Božinović

18.1.2021.
12:01
Tomislav Miletic/PIXSEL
Play logo

U posljednja 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3276. Stožer je na presici otkrio što će se dogoditi s mjerama koje ističu 31. siječnja.

"Ono što možete sa sigurnošću očekivati da ćemo razgovarati o svemu, situaciji, ima tu malo više od tjedan dana do isteka, 31. siječnja istječu. Uzet ćemo u obzir sve što je relevantno. Brojevi jesu bolji, ali je činjenica da je u dobrom dijelu zemalja zapravo teško, možemo govoriti o tome da je situacija s epidemijom stabilna. Ići će se kroz svaku mjeru i procjenjivati njezin učinak na smanjenje broja zaraženih. Ne mogu biti precizniji, jer mi smo svjesni svega, znate koji su prioriteti, uključit će se i drugi resori i ministri. Mislim, pogotovo nakon upozorenja Markotić s obzirom na zabrinutost oko virusa i trećeg vala, sigurno nećemo riskirati da bi nam se epidemiološka situacija počela naglo urušavati", rekao je Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLA NOVA TRANŠA PFIZEROVA CJEPIVA: /

Capak odgovorio kako to da zemlja koje imaju još strožije zemlje imaju puno lošije brojke

Image
STIGLA NOVA TRANŠA PFIZEROVA CJEPIVA: /

Capak odgovorio kako to da zemlja koje imaju još strožije zemlje imaju puno lošije brojke

Popuštanje na regionalnoj razini

"U ovoj odluci koja je donesena to nije moguće, jer smo naveli da regionalni stožeri mogu predlagati samo strože mjere. Činjenica je da će 1. veljače stupiti nova odluka, mi možemo razgovarati o tim zahtjevima, ali to treba dobro sagledati. Hrvatska je mala, tako da neko popuštanje, bez obzira je li regionalno, ono se neće samo na ljude u regiji odnositi, a onda je to potencijalna činjenica o kojoj i na regionalnoj razini vode računa", rekao je Božinović na pitanje o tome hoće li se popuštati na regionalnoj razini.

Play logo

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo