NASTAVAK DOBROG TRENDA

‘MISLIM DA SMO NA GRANICI ZELENE ZONE’: U Istri od danas rade kockarnice i kladionice kao i u ostatku Hrvatske

‘Epidemiološka situacija u Istri je vrlo dobra, nastavlja se dobar trend i mislim da smo na granici zelene zone’

Načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je u ponedjeljak kako je epidemiološka situacija u Istri vrlo dobra te da je Istra na granici zelene zone. “Od danas smo po mjerama usklađeni s ostatkom Hrvatske. Epidemiološka situacija u Istri je vrlo dobra, nastavlja se dobar trend i mislim da smo na granici zelene zone. Uostalom tijekom današnjeg dana imat ćemo konkretne pokazatelje”, rekao je Kozlevac.

U školske klupe danas su se, sukladno prošlotjednoj odluci Stožera, na nastavu vratili učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola u Istri, a otvorene su i kladionice i kockarnice. Danas su ondje potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, ali je pritom ispitano samo 53 uzorka briseva na covid-19, doznaje se iz istarskog Stožera Civilne zaštite. “Kod sve tri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe”, izvijestili su iz Stožera.

DANAS KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBU: Prvi na redu su stariji od 65 i kronični bolesnici

Cijepljeno nešto manje od 6000 ljudi

Od jučer su se oporavile tri osobe, trenutno je u Istri 35 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok je u mjerama samoizolacije 660 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 17 osoba, a jedna osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Istarske županije u Istri je do sada cijepljeno 5925 osoba, od toga s obje doze 2398 osoba. Na cjepne punktove, iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije biti će ovaj tjedan dostavljeno novih 3440 doza cjepiva.

‘BESMISLENE MJERE’: Gradonačelnik Varaždina komentirao krcat glavni trg na kojem su ljudi ispijali kave tijekom vikenda

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr