Borba za metropolu

‘MOJ CILJ NIJE BANDIĆ, NEGO ZAGREB’: Sandra Švaljek objasnila kako misli doći na vlast

“Mislim da u ovom trenutku ne treba koncentrirati isključivo na gospodina Bandića. Znamo da će biti nekoliko kandidata, a Bandić će biti jedan od njih. Ja se neću boriti protiv Bandića, nego ću se boriti za Zagrepčane”, izjavila je za RTL Danas nezavisna zastupnica gradske skupštine i bivša zamjenica Milana Bandića, Sandra Švaljek.

Bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnika danas je najavila  svoju kandidaturu za mjesto zagrebačke gradonačelnice na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

Švaljek je uvjerena da je Zagrebu potrebna promjena, a svoj program će predstaviti uskoro. Podršku su joj dali istaknuti ekonomisti, među njima i bivša HDZ-ova ministrica financija Martina Dalić. Podršku joj je dao i Vladimir Ferdelji, trećeplasirani kandidat na prošlim izborima.

Podršku su joj dali istaknuti ekonomistiFoto: Marko Lukunic/PIXSELL

SANDRA ŠVALJEK POTVRDILA: Odbila sam ponudu Mosta da budem premijerka

Na izbore izlazi isključivo kao nezavisna kandidatkinja

“Podupiru me građani. Kao što znamo, građani u pravilu i nisu u velikom broju uključeni u političke stranke i upravo ti građani će biti moja najveća podrška. No, isto tako, ako me odluči podržati neka politička opcija, bit ću zahvalna na tome”. Opovrgnula je glasine kako ju je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, tražio da bude njihova kandidatkinja i najavila je kako će na lokalnim izborima nastupati isključivo kao nezavisna kandidatkinja.

KAD BANDIĆ IZ REMETINCA VUČE KONCE Sandra Švaljek podnijela ostavku

“Prije svega, mislim da se gradom treba upravljati na efikasniji način. Treba unijeti neke promjene u gradskoj upravi da bude bitno efikasnija. Na drugačiji način treba upravljati gradskom imovinom, a naravno i Holdingom kao velikim sustavom koji utječe na živote svih nas. Pa problem gospodarenja otpadom, prometa…”, rekla je Švaljek.

Povratak na Net.hr