JOŠ JEDAN VLASNIK, ILI? / Doznalo se tko je prodao velike količine dionica Podravke: Pao je dobar posao, ali - tko je kupac?

Kombinirani promet dionicama Podravke na Zagrebačkoj burzi u protekla četiri dana iznosio je 44,6 milijuna kuna, a sve je pokrenuo mirovinski fond Erste Plavi

22.9.2021.
19:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U posljednja četiri trgovinska dana na Zagrebačkoj su burzi daleko najprodavanije dionice bile Podravkine. Kombinirani promet je iznosio čak 44,6 milijuna kuna, a samo u četvrtak i petak je prodano 28.400 dionica te kompanije, piše tportal.

Tko je kupac?

Doznaje se da je toliko dionica prodao mirovinski fond Erste Plavi. Time su pali u vlasničkom udjelu Podravke s 10,2 na 9,92 posto. Vrijednost dionica Podravke već je neko vrijeme na stabilnih 600 kuna, pa se ova transakcija čini kao dobar posao.

No, nije poznato je li netko od postojećih dioničara podebljao svoj portfelj ili je kompanija dobila još jednog vlasnika manjinskog udjela.

Država posjeduje 25,5 posto dionica

Vrijedi podsjetiti da 25,5 posto dionica Podravke posjeduje Republika Hrvatska te da je 1,8 posto trezorskih dionica. Mirovinski su fondovi, do ove prodaje, držali ukupno 52,2 posto dionica, a ostali dioničari 20,5 posto vlasničkog udjela.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali