SIMBOL ZA TAJKUNSTVO

KUTLI SVI POSTUPCI PADAJU U ZASTARU, A ON NA TOME DEBELO ZARAĐUJE: Samo na jednom slučaju će dobiti 60.000 kuna, iz našeg džepa

Vrhovni sud je obustavio postupak protiv Miroslava Kutle u slučaju Mirna, a Županijski sud u Zagrebu je odlučio kako će on i njegov odvjetnik iz državnog proračuna dobiti 60.000 kuna na ime troškova

Miroslav Kutle, sinonim tajkunstva i privatizacije te čovjek koji se godinama iz Bosne i Hercegovine ruga hrvatskom pravosuđu, zadao mu je još jedan ozbiljan udarac. Nakon što su sudski postupci zbog njega obustavljeni ili su već završili u zastari, Kutle i njegov odvjetnik još na tome i zarađuju.

Naime, prema najnovijoj odluci Županijskog suda u Zagrebu, njih će dvojica dobiti oko 60.000 kuna na ime troškova u slučaju Mirna, javlja Večernji. Zakon je propisao da se kod oslobađajućih i odbijajućih presuda te kod obustava postupka zbog zastare, troškovi naplaćuju iz državnog proračuna. No, zbog tog je istog zakona Kutle pobjegao u BiH kako ne bi otišao u zatvor, a sada iskorištava sve njegove blagodati.

PALE SVE OPTUŽNICE PROTIV KUTLE: Poduzetnik koji je bio simbol kriminalne pretvorbe pravomoćno oslobođen zbog zastare

Većina od dvadesetak postupaka koji su se vodili protiv njega, završila je u zastari. Tužiteljstvo je, u nekim slučajevima, pokušalo sve premostiti optužbama za ratno profiterstvo, no to im najčešće nije polazilo za rukom, kao i u slučaju Mirna, čiju je obustavu potvrdio i Vrhovni sud.

Njihov je stav bio da je zastara ionako nastupila, a optužbe za ratno profiterstvo nisu mogle biti dokazane samo navođenjem činjenice da je ono za što se Kutle tereti ratno profiterstvo, jer se događalo u vrijeme Domovinskog rata.

JURIČAN PISAO PLENKOVIĆU: ‘Posljednji je trenutak da se uključiš u organizacijski odbor za doček Miroslava Kutle’

 

Povratak na Net.hr