'STOŽERAŠI SU DIKTATORI' / Bulj ne odustaje: 'Našoj djeci meću maske i oduzimaju pravo slobode disanja... Izjava Fuchsa je fašistička'

Bulj je rekao da će za nekoliko dana biti donesena odluka da djeca i nastavnici ne nose maske te da će 'takvu odluku donijeti ovi koji se sada protive tomu, a to su stožeraši, koji su diktatori'

16.9.2021.
17:55
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj optužio je u četvrtak Splitsko-dalmatinsku županiju da sramotno pritišće ravnatelje sinjskih osnovnih i srednjih škola u vezi s obveznim nošenjem maski za učenike, učitelje i nastavnike u učionicama.

"Splitsko-dalmatinska županija i neki činovnici sramotno pritišću ravnatelje u sinjskim školama da ne bi slučajno poslali zahtjev Gradu da se djece oslobode maski", ocijenio je Bulj na konferenciji za novinare komentirajući današnje ponašanje ravnatelja sinjskih škola koji nisu prihvatili njegovu jučerašnju preporuku da se ukine obveza nošenja maski. Buljev prijedlog prihvatio je jučer i sinjski Stožer civilne zaštite.

Sinjski gradonačelnik je ocijenio kako je takav pritisak na ravnatelje sinjskih škola sramotan, a podsjetio je da i dr. Lauc, koji je savjetnik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, tvrdi kako maske nisu potrebne.

Bulj je rekao da će za nekoliko dana biti donesena odluka da djeca i nastavnici ne nose maske. "Takvu odluku donijet će ovi koji se sada protive tomu, a to su stožeraši, koji su diktatori", rekao je Bulj.

Po njegovom tumačenju, Stožer civilne zaštite krši epidemiološke mjere, a za širenje zaraze optužuje mlade.

Kao primjer, ponovno je naveo svečano otvorenje Pelješkog mosta te fotografiju koja je kružila društvenim mrežama i na kojoj se na brodu ministar zdravstva Villi Beroš, kako je rekao, "grli s estradnom zvijezdom".

'Djeci oduzimaju pravo slobode disanja'

"Našoj djeci meću maske i oduzimaju pravo slobode disanja, još kad čujem izjavu ministra obrazovanja Fuchsa da ono dijete koje ne metne masku da će ga oduzeti roditeljima, da će se pokrenuti postupak - to je fašistička, nacistička izjava", rekao je Bulj i upitao: "Što će sad - obilježavati djecu kao što su Židove u Drugome svjetskom ratu?"  

Ponovno je optužio Splitsko-dalmatinsku županiju za loše zdravstvene usluge na sinjskom području.

"Zdravstvene usluge u Sinju nikad nisu bile gore", rekao je i dodao da su ga čelnici Splitsko-dalmatinske županije ocijenili kao populista koji ništa ne radi.

"Dobio sam nekoliko dopisa od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marka Rađe da oni nemaju novca, a Sinj je tobože veliki bogataš pa da mi platimo parkiralište u Sinju. Evo, kao populist, platit ću 160.000 kuna za to", poručio je Bulj. Također je rekao da će "kao populist" s 500.000 kuna pomoći rad Hitne medicinske službe u Sinju te da će taj novac namaknuti rebalansom gradskog proračuna.

Izrazio je spremnost da se "kao populist" zauzme za sufinanciranje plaća liječnika kako bi oni ostali na sinjskom području i kako ne bi odlazili u druge dijelove Hrvatske ili u strane države.

Također je rekao kako je potrebno pomoći rodilištu u Sinju, koje, kako je ocijenio, neki županijski dužnosnici ismijavaju i pitaju "koliko se djece u njemu rađa".

Upozorio je kako je u posebice teškom stanju stacionar u Sinju, gdje je starijim osobama nedavno prijetila opasnost od strujnog udara. "Splitsko-dalmatinska  županija je najveći problem što se tiče financiranja zdravstvenih ustanova u Sinju te ih pozivam da se ne igraju zdravljem ljudi na tom području", poručio je Bulj.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali