MIRJANA BARIĆ SE PRVA CIJEPILA U KARLOVCU: ‘Imam bolesti koje korona jako voli i ne bi bilo dobro ako me uhvati…’

Mnogi se pozivaju na pravo i na slobodu necjepljenja, ali ih ja pozivam na odgovornost i da imaju na umu da pravo na slobodu pojedinca završava u onom trenutku kada ugrožava prava nekog drugog čovjeka, te pozivam sve da vjerujemo u znanost i medicinu, ocijenila je županica Karlovačke županije

Procjepljivanje protiv covida-19 počelo je u nedjelju u Karlovačkoj županiji bez poteškoća, cjepivo tvrtke Pfizer-BioNTech primila je korisnica karlovačkog doma za starije. Cijepila se korisnica Obiteljskog doma Zlatna Jesen, 67-godišnja Mirjana Barić i to u prisustvu članova Stožera Civilne zaštite i novinara.

Nakon što je cijepljene dobro prošlo, Barić je rekla kako ne bi bilo dobro da je “uhvati” i koronavirus jer ima druge bolesti.

“Odlučila sam se cijepiti zato jer znam da imam bolesti koje korona jako voli i da ne bi bilo dobro ako me uhvati, a sad valjda neće. Poručujem svima da budu odgovorni i da se cijepe”, rekla je Barić.

‘BILO JE BRZO, NISAM SE NI SNAŠLA’; Branka Aničić (81) nada se povratku u normalni život, a ima poruku za sve koji ne vjeruju u cjepivo

‘Korak prema pobjedi pandemije’

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić rekao je da je prvih 305 doza cjepiva stiglo jutros, 255 doza je podijeljeno u domove za starije i nemoćne, a po deset je otišlo u bolnice u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi, a razlika djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu.

“Ovo je nakon deset mjeseci borbe korak prema pobjedi pandemije i nadam se da ćemo se za nekoliko mjeseci vratiti normalnom životu”, rekao je Zoretić.

‘NISAM NI SEKUNDE DVOJILA HOĆU LI SE CIJEPITI’; Mlada specijalizantica iz Zarazne: ‘Nisam ga ni osjetila, osim blagog osjećaja peckanja’

Županica: Pozivam sve naše sugrađane da se cijepe

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin istaknula je da je, uz dosadašnja tri stupa obrane od covida-19 – nošenja maski, držanja rastojanja i redovitog pranja ruku, sada došao i četvrti stup- cijepljenje.

“Pozivam sve naše sugrađane da se cijepe, radi zaštite svog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, a čime će omogućiti i oporavak našeg gospodarstva, jer će ljudi zaštićeni od bolesti moći dolaziti na posao”, rekla je Furdek Hajdin te naglasila važnost cijepljenja za školski i zdravstveni sustav sustav.

“Mnogi se pozivaju na pravo i na slobodu necjepljenja, ali ih ja pozivam na odgovornost i da imaju na umu da pravo na slobodu pojedinca završava u onom trenutku kada ugrožava prava nekog drugog čovjeka, te pozivam sve da vjerujemo u znanost i medicinu”, ocijenila je Furdek Hajdin.

Voditelj Obiteljskog doma Zlatna Jesen Roland Poturica zahvalio je svim institucijama koje su omogućile početak cijepljenja te izrazio je nadu da će procjepljenost omogućiti njegovim korisnicima “bolji, mirniji i kvalitetniji život” , te da mu je također drago što se svih 16 korisnika odlučilo na cijepljene – prvih deset danas, a drugom prilikom ostali korisnici i djelatnici.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr