Ugasili Državni inspektorat – 50 tisuća predmeta ostaje neriješeno

Ministar rada Mirando Mrsić uvjerava kako nema kaosa nakon ukidanja Državnog inspektorata od 1. siječnja. Dapače, smatra kako će njegovo gašenje i raspoređivanju inspektora po drugim ministarstvima doprinijeti njegovom učinkovitijem radu…

Državni inspektorat je ugašen, a pedeset tisuća predmeta ostaje neriješeno. Inspektori će ih od danas rješavati s novih radnih mjesta, svih 786 djelatnika državnog inspektorata od danas radi u pet ministarstava – financija, rada i mirovinskog sustava, gospodarstva, turizma i poljoprivrede.

Ministar Mirando Mrsić objašnjava kako inspektori i dalje imaju iste ovlasti te se ništa ne mijenja u odnosu na njihov dosadašnji rad.

Traži se učinkovitost

“Jedino što smo smatrali da treba inspektorat podići na još učinkovitiju razinu. I s druge strane, činjenica je da imamo velik broj neriješenih predmeta. Između ministarstava, Državnog inspektorata i drugih dijelova sustava je koordinacija bila neučinkovita. Mislimo da ćemo na ovakav način to bolje postići”, rekao je Mrsić.

Iz Ministarstva rada su poslali i priopćenje, u kojem navode kako su se u medijima pojavile dvojbe o budućem djelovanju inspektora koji sada pripadaju spomenutim ministarstvima.

I dalje će raditi svoj posao

“Prema navedenom zakonu, svako od navedenih ministarstva je, razmjerno preuzetim poslovima, preuzelo određeni dio državnih službenika i namještenika te sva sredstva za rad, opremu, prostore i financijska sredstva kao i sve ostalo što je potrebno za neometan daljnji rad inspektora. Pojednostavljeno, inspektori i dalje nastavljaju raditi svoje poslove, na dosadašnjim lokacijama i radnim mjestima.

U skladu sa zakonskim rokovima, ministarstva će urediti novo ustrojstvo i organizaciju rada inspektora u svojim resorima. Sve prijave i ostale podneske moguće je već danas uputiti na svako od navedenih ministarstava čiji će inspektori postupiti u skladu sa svojim ovlastima”, poručuju iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr