SRETNO, MALENA! / Minutu nakon ponoći: Prva beba u 2022. godini je curica rođena u Splitu

Image

Prva beba rođena u splitskom rodilištu u prvoj minuti Nove godine je djevojčica s Brača, četvrto žensko dijete u obitelji, a rodilište je u subotu ujutro tradicionalno posjetio i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban

1.1.2022.
11:32
Ivo Cagalj/PIXSELL

U splitskom KBC-u rođena je prva ovogodišnja beba. Rođena je u prvoj minuti iza ponoći. Majka s Brača ju je na svijet donijela prirodnim putem. Malena je četvrto dijete u obitelji, četvrta curica.

U Zadru je u novogodišnjoj noći također na svijet došla djevojčica, u 4:26. Ivana Dumanić rodila je curicu dugu 51 centimetar i tešku 3,7 kilograma.

shimmer fallback
shimmer fallback

Prva beba u Vukovarsko-srijemskoj županiji je Ana Đurić, Rođena je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar u 1:15.

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci rođena je prva beba u 3:20. Majka je dvadesetosmogodišnja Ivona Crljić, javlja HRT. Beba se zove Lucija. Rođena je s 3980 grama i 51 centimetrom dužine.

Dječak Leon prva je beba rođena u 2022. u rodilištu u Kninu. Rođen je 18 minuta iza ponoći, ima 52 cm i 3580 grama. Leonova mama je prvorotkinja i oboje su dobro!

Župan posjetio bolnicu

Župan Boban Kliniku za ženske bolesti i porode posjetio je u pratnji ravnatelja KBC Split dr. Julija Meštrovića i šefa Klinike dr. Marka Mimice, dežurno osoblje darivao je prigodnim košarama sa slatkišima, a za prvorođenu bebu donio je zlatnik, ove godine s likom Marka Marulića.

shimmer fallback
shimmer fallback

​Kako je rečeno u izjavama za medije, splitska Klinika za ženske bolesti i porode je 2021. godinu završila s 200 porođaja više nego prethodne, pa je tako rođeno 4410 beba u tom rodilištu koje u pojedinim situacijama zna skrbiti za rodilje od Paga do Prevlake, istaknuo je Mimica. 

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban na Silvestrovo su posjetili Dispečerski centar Vodovoda i kanalizacije, Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita i Područni ured civilne zaštite nakon čega su bili u Respiratorno-intenzivističkom centru KBC-a gdje su ih dočekali ravnatelj bolnice dr. Julije Meštrović i šef Infektologije dr. Ivo Ivić.​ Potom su otišli u Zavod za hitnu medicinu i Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali