MINISTRU NE PADA NA PAMET DATI OSTAVKU: / 'Pa nisam luzer! Dođite večeras na feštu, ja neću, imam drugih obveza'

Image

Uoči velikog prosvjeda podrške kurikularnoj reformi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar rekao je da se raduje ali da on, kako kaže, neće doći na 'feštu'.

1.6.2016.
10:34
screenshot N1

"Mislim da je to jako dobar uvod, a ključno je vratiti se nakon toga u institucije. Zato mi je drago da su kolege tu", rekao je ministar obrazovanja Predrag Šustar javlja N1. "Drago mi je i da je Jokić tu, on će pomoći, volio bih da se on ipak vrati", rekao je o voditelju ekspertnog tima koji je od Šustara tražio da ga razriješi.

Na prosvjed danas u 18 sati ipak neće doći. "Nažalost, imam druge obveze, pratit ću naravno, ali moram odraditi obveze. Vjerujem da će biti tu svi dionici u procesu, a ključna poruka je da smo obrazovanje stavili na mjesto koje mu pripada", kazao je ministar.

"No, nakon fešte ostaje da radimo, vremena je malo. Pozivam sve da se prosvjed, fešta, podrška reformi napravi u građanskim okvirima, da to bude lijepo, da poruke budu pozitivne, da ne bude ispada. Riječ je o našoj djeci", dodao je.

shimmer fallback
shimmer fallback

'Hajmo odraditi feštu i vratiti se u klupe'

Rekao je i da mu ne pada na pamet zbog ovoga dati ostavku.

""Ja nisam luzer, a ni Boris nije luzer. Posao treba odraditi, ni Boris ni Predrag ni bilo tko nisu ključni, nego reforma, hajmo feštu odraditi i vratiti se u klupe. Novac je osiguran i čeka nas u EU fondovima. Malo je vremena, ali uz malo dobre volje možemo to odraditi i krenuti već od sljedeće školske godine", zaključio je.

Dolazak potvrdilo više od 15 tisuća ljudi

Danas, u 18 sati, će građani u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Križevcima, Varaždinu, Poreču, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Korčuli, Dubrovniku, ali i u Londonu, Parizu, Budimpešti i Šangaju jasno reći: Hrvatska može bolje!”. Zbog stopiranja najveće reforme obrazovanja od osamostaljena Hrvatske najavljen je skup koji bi lako mogao narasti u najveći prosvjed još od onoga za Radio 101.

Iako su iz inicijative Hrvatska može bolje rekli kako ne žele nagađati o brojkama, kako neslužbeno doznajemo, interes građana i novinarskih ekipa je tolik da će organizatori morati malo promijeniti program i raspored uzimanja izjava, osobito zato što su i mnoge snimateljske ekipe najavile dolazak. Također, svoj dolazak potvrdilo je i više od 15 tisuća ljudi putem Facebooka.

Uoči velikog prosvjeda podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi, koji će se u srijedu održati u nizu gradova u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, Boris Jokić sa članovima ekspertne radne skupine i tima za cjelovitu kurikularnu reformu snimio je videoporuku za sve one koji podržavaju reformu.

Sve o kurikularnoj reformi i o današnjem prosvjedu možete pročitati OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali