DRŽAVA IH NAGRAĐUJE

MINISTRICA OBRAZOVANJA NAJAVILA: Učitelji i nastavnici koji povlače sredstva iz EU fondova dobit će i do 30% veće plaće

Izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju predložit će se da se učitelji i nastavnici koji povlače sredstva iz europskih fondova nagrađuju povećanjem plaće ili smanjenjem norme, najavila je danas ministrica odgoja i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ta je inicijativa, ocijenila je, iskorak prema nagrađivanju izvrsnosti i njome se zaustavljaju uravnilovke u školama.

MINISTRICI BLAŽENKI DIVJAK POZLILO NA KONFERENCIJI O OBRAZOVANJU: Njen savjetnik objasnio što se točno dogodilo

“U izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju prijedlog je da se nagrađuju oni učitelji i nastavnici koji povlače sredstva iz europskih fondova te da imaju pravo na povećanje plaće ili smanjenje norme. U tom smislu mislim da je ta inicijativa na tragu onoga što smo cijelo vrijeme najavljivali i nadam se da će dobiti podršku u javnoj raspravi”, rekla je Divjak novinarima uoči sjednice Vlade.

MINISTRICA DIVJAK O STANJU U ŠKOLSTVU: ‘Učenici ne smiju biti taoci interesnih skupina kojima odgovara da se ništa ne mijenja’

Povećanje će, dodala je, ovisiti o tome koji dio radnog vremena se angažira na projektu, a kako Hina neslužbeno doznaje, ono bi moglo iznositi 30 posto.

Dio izmjena zakona odnosit će se i na zaključivanje ocjena na polugodištu, no, kako je napomenula ministrica, javna rasprava još nije otvorena zbog promijenjene procedure stavljanja zakona u javnu raspravu, pa je “izgledno da zakon neće doći na vrijeme da utječe na promjene za ovu školsku godinu”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr