Od 1. rujna

MINISTRICA OBJASNILA TKO ĆE DOBITI 1.000 EURA ZA SVAKU BEBU: A pokušala je ispraviti i onu nespretnu Karamarkovu izjavu

Prema riječima ministrice Bernardice Juretić 1. rujan sve je izgledniji kao početak isplate 1.000 eura za svako novorođeno dijete. No, izgleda da taj novac neće dobiti baš svaka beba rođena u Hrvatskoj.

U Izjavi za Dnevnik Nove TV ministrica socijalne politike poručila je kako će novac dobiti oni kojima je to potrebno. A za izjavu Tomislava Karamarka kaže da je to bio lapsus.

“Poanta jest da se daje za svako novorođeno dijete, ali mislim da bi bio apsurd da se mi idemo razbacivati jer netko tko ima možda milijune njemu će 1.000 eura doći da počasti prijatelje kad mu se rodi dijete. Za razliku od drugih kojima će tih 1.000 eura itekako dobro doći da nekoliko mjeseci žive ili kupe svu opremu koja im je potrebna za novorođenče”, kazala je ministrica.

1.000 EURA ZA SVAKU BEBU: Šprajc objasnio kako će Karamarkova mjera Hrvatsku pretvoriti u zemlju bogatih

KARAMARKO: ‘Od 1. rujna krećemo s isplatom naknade od 1000 eura za svaku bebu!’

Komentirala je i ministriva izjavu potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka: “Vlada je socijalno osjetljiva i vjerujte – reformska Vlada jest, da, ali na taj način da tu reformu osjete oni koji su zaslužili, a ne oni koji su potrebiti i siromašni”.

To može biti samo lapsus

“Ono što sam čula da ljudi komentiraju ili prepričavaju to može biti samo lapsus zato što je gospodin Karamarko tvorac te ideje o tisuću eura i sigurno da će je dobiti oni koji su najpotrebniji znači oni kojima treba”, objašnjava Juretić. Cilj mjere je, kaže ministrica Juretić, više novorođene djece i zadržavanje obitelji u Hrvatskoj.

Na pitanje kreće li mjera od 1. rujna poručila je: “Ja se toplo nadam da kreće jer mi smo sad u proceduri formiranja radne skupine za izradu zakona, znači zakon bi trebao par mjeseci dok ga Sabor raspravi, usvoji. Mislim da je objektivno očekivati od 1.9.”. Za ovu mjeru je u proračunu osigurano sto milijuna kuna.

Povratak na Net.hr