Ministrica Mirela Holy podnijela ostavku!

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podnijela je ostavku. Kako neslužbeno doznajemo, to se dogodilo na inzistiranje premijera Zorana Milanovića.

7.6.2012.
16:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode oglasili su se priopćenjem u kojem je potvrđena ostavka Mirele Holy.

"Podnosim Vam ostavku na funkciju ministrice zaštite okoliša i prirode slijedom činjenice da sam svojim nepromišljenim e-mailom gospodinu Reneu Valčiću, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, nanijela političku štetu Vladi Republike Hrvatske", navodi se u tekstu ostavke koju je Holy u četvrtak popodne uputila premijeru Zoranu Milanoviću.

Nešto kasnije iz Vlade su poslali priopćenje u kojem se navodi da je premijer Milanović prihvatio ostavku.

Lobiranje za suprugu stranačkog kolege

Podsjetimo, Mirela Holy u srijedu se našla u središtu novog skandala. Otkriveno je da je u ožujku uputila predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću mail u kojem je tražila da Heidu Maziju, suprugu Gorana Mazije koji je član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH, poštedi otkaza ili premjesti na drugo radno mjesto.

Lobiranje za suprugu stranačkog kolege nije jedini grijeh Mirele Holy. Prije par mjeseci Sanju Kalamburu imenovala je na mjesto direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, iako je znala da je protiv nje podignuta optužnica. Kalambura je nakratko zasjela u stolicu koju joj je namijenila ministrica, no pod pritiskom javnosti Vlada ju je nakon samo par dana razriješila dužnosti. Na kraju je u cijelom slučaju stradala jedna zaposlenica suda, koja je, kako je službeno priopćeno, greškom izdala uvjerenje da se protiv Kalambure ne vodi nikakav postupak.

Okršaj s Radimirom Čačićem

Početkom veljače Holy se našla na udaru jer se s potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem posvađala na sjednici Vlade oko prijedloga Zakona o osnivanje Agencije za praćenje poslovanja u energetici i investicijama. Holy mu je prigovorila da zakon nije vidjela na vrijeme te da se nije na njega uspjela očitovati, te ga kritizirala zbog, kako je rekla, "malo neobičnog" odnosa Agencije i Vlade.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali