ZARAZA U MINISTARSTVU

DIVJAK JE U SAMOIZOLACIJI, DRŽAVNA TAJNICA ZARAŽENA NA VJENČANJU; Capak: ‘Vlada ne mora u samoizolaciju, imali su maske’

‘Testirala sam se oko podne i do sutra ujutro ćemo najkasnije znati rezultate. Svi iz MZO-a smo za sada dobro. Radim od doma’

Nakon što je danas objavljeno da su svi dužnosnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i ministrica Blaženka Divjak u utorak od epidemiologa dobili uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, jer je državna tajnica iz Ministarstva pozitivna, Divjak je poslala poruku preko Facebooka u kojoj je potvrdila da se testirala i da nastavlja raditi od kuće.

“Pozdrav svima i hvala vam na porukama podrške! Testirala sam se oko podne i do sutra ujutro ćemo najkasnije znati rezultate. Svi iz MZO-a smo za sada dobro. Radim od doma, svi procesi i pripreme za iduću školsku i akademsku godinu idu svojim tijekom i ne sumnjam da ćemo, kao što smo preko noći krenuli s nastavom na daljinu, sigurno uspjeti voditi Ministarstvo znanosti i obrazovanja na daljinu nešto više od tjedan dana. Ovo je ipak mirno prijelazno razdoblje. Šalu na stranu, molim vas budite odgovorni i oprezni prema sebi i prema drugima. Vrijeme je da to svi naučimo. BD”, poručila je Divjak.

BLAŽENKA DIVJAK I CIJELO MINISTARSTVO IDU U SAMOIZOLACIJU: Državna tajnica bila na rizičnoj svadbi, zaražena je koronom

Sudjelovala na svadbi?

Podsjetimo, Ministarstvo je u priopćenju izvijestilo da je ministrica Divjak danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus. Istu uputu dobili su i svi dužnosnici Ministarstva, nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus, stoji u priopćenju.

Mediji, pozivajući se na neslužbene izvore, prenose da je državna tajnica bila na svadbi u Zadru, nakon čega se nije testirala i bila u samoizolaciji, a po povratku u Zagreb sudjelovala je na kolegiju dužnosnika te drugim sastancima.

Capak: Vlada ne mora u samoizolaciju

Capak je kazao kako sudionici sastanka ne moraju u samoizolaciju jer su nosili maske.

“U Ministarstvu je jedna osoba, zaposenica bila u rizičnom kontaktu i pozitivna je. Ostvareno je više kontakata. Što se tiče jučerašnje sjednice Vlade, Divjak je bila prisutna, no svi sudionici su imali maske. To znači da čak ako je Divjak pozitivna, sudionici sastanka ne moraju u samoizolaciju. Drugi moraju u samoizolaciju, a neki su se i testirali. Danas predvečer će biti poznati rezultati”, rekao je Capak.

OTKUD ZARAZA U MINISTARSTVU BLAŽENKE DIVJAK? Tajnica koja je ‘pokupila koronu’ bila je na vjenčanju kćeri jednog generala

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr