MINISTRICA DEMANTIRALA DA VILI BEROŠ PLANIRA DATI OSTAVKU I PONOVILA: / 'Ministar ima podršku premijera'

Ministrica je istaknula kako se premijerova poruka da ne želi glumiti odnosi na neprimjerene izjave predsjednika Zorana Milanovića

21.4.2021.
10:46

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek ocijenila je u utorak netočnima medijske napise da se ministar zdravstva Vili Beroš sprema dati ostavku i ponovila da on ima podršku premijera.

"Ne razgovaramo o bilo kakvim rekonstrukcijama, svaki je ministar na svom mjestu dok ima podršku premijera, a u trenutku kad premijer ocijeni da bi netko drugi bolje radio taj posao onda se to dogodi", rekla je ministrica u emisiji Hrvatskoga radija "A sada Vlada".

"U ovom trenutku smo posvećeni rješavanju problema koji su donijele ove dvije velike krize, pandemija i potresi, time se bavimo i to nam okupira vrijeme, ministru Berošu više nego drugim kolegama", istaknula je.

Sukcesivni dolazak u Jasenovac u skladu s epidemiološkim okvirom

Za ovogodišnju komemoraciju u Jasenovcu, koja zbog epidemioloških razloga neće biti u zajedničkoj koloni sjećanja, ministrica je rekla da stvari nisu onakve kakve su prezentirane u javnosti.

Objasnila je kako su prošle godine pozvali ograničeni broj sudionika, što im se činilo da nije dobro jer taj dan što više izaslanstava želi doći u Jasenovac te s još jednom podsjetiti žrtava i tog strašnog zločina koji se tamo dogodio.

Zato se odlučilo u skladu s epidemiološkim okvirom svim izaslanstvima omogućiti da sukcesivno dolaze u spomen područje, naglasila je Obuljen Koržinek. Ocijenila je kako su sve drugo interpretacije koje ne pripadaju ni mjestu ni težini zločina.

"Treba s dostojanstvom zastati i prisjetiti se svih koji su stradali u Drugom svjetskom ratu, posebno onih koji su u takvim logorima stradali od strane fašističke, kod nas ustaške vlasti, kao i na poratnim stratištima, te ulagati što više u obrazovanje da mladi znaju što se dogodilo i onda će sigurno izgraditi adekvatan odnos prema tome", poručila je.

Premijer ne treba glumiti i inzistirati na nečemu što nije iskreno

Ministrica je istaknula kako se premijerova poruka da ne želi glumiti odnosi na neprimjerene izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

"I ne treba glumiti i inzistirati na nečemu što nije iskreno, nego hinjeno i može biti shvaćeno kao potreba poticanja podjela. Mi smo od početka mandata opredijeljeni smirivati sve tenzije u društvu, političke ili ideološke, otvarati prostor komunikacije, saslušati svakoga i rješavati probleme, pogotovo u krizi u kojoj se danas nalazimo", rekla je.

"Poklonit ćemo se žrtvama dostojanstveno i poslati poruke koje treba poslati. Vjerujem da će sva izaslanstva biti fokusirana na žrtve, a ne na prepucavanje", naglasila je Obuljen Koržinek.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali