NIJE GA ŠTEDILA

MINISTRICA BLAŽENKA DIVJAK OPLELA PO REKOTRU BORASU: ‘Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije’

‘Poštujem autonomiju sveučilišta, ali ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama’, kazala je Divjak

Ministrica Blaženka Divjak, koja je odlučila nakon mandata napustiti politiku i vratiti se akademskoj karijeri, na Facebooku je prozvala rektora Sveučilišta u Zagrebu, Damira Borasa i Antu Čovića.

BORAS SUSPENDIRAO DEKANICU FILOZOFSKOG: Iza svega stoji njeno provjeravanje akademskog opusa Ante Čovića

“Akademske klike uništavaju sustav znanosti i visokoga obrazovanja i na to stalno upozoravam. Osovina Čović-Boras radi ogromnu štetu sustavu znanosti i visokog obrazovanja, ali članovi Senata trebaju preuzeti odgovornost i usmjeravati Sveučilište tako da daje podršku izvrsnima, onima koji mogu doprinijeti razvoju Sveučilišta i kvaliteti znanosti i obrazovanja.

Ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama

Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije. Poštujem autonomiju sveučilišta, ali ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama. Sveučilište mora bolje”, napisala je Divjak na Facebooku.

BORAS SUSPENDIRAO DEKANICU FILOZOFSKOG: Iza svega stoji njeno provjeravanje akademskog opusa Ante Čovića

Podsjetimo, zagrebački rektor Damir Boras u srijedu je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić. Kako rektor navodi u Odluci, dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr