SLOVENSKA 9

MINISTRI, SUCI I PODUZETNICI SU RADO SVRAĆALI U KOVAČEVIĆEV KLUB: Kartali su na šanku, gledali utakmice, a pazite tko ih je zabavljao

Iako se nisu ostavljali mobiteli na ulazu u klub Dragana Kovačevića, vrijedilo je pravilo da sve što se događa, ondje i ostaje

Trenutačno najpoznatiji klub u Hrvatskoj to uopće i nije. Dvoetažni prostor s drvenim šankom u Slovenskoj 9 u Zagrebu, mjesto je na kojem je, prema sumnjama USKOK-a, došlo do najveće primopredaje mita u novijoj povijesti. Poduzetnik Krešo Petek je, sumnja se, sada već bivšem generalnom direktoru Janafa Draganu Kovačeviću ondje predao vrećice s 1,96 milijuna kuna na proslavi Martinja prošle godine.

No, u njemu se nije okupljalo kriminalno podzemlje, već ministri, suci, poduzetnici pa i štićene osobe, čak i u vrijeme karantene zbog koronavirusa. Predsjednik Zoran Milanović, kao i ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić priznali su da su nekoliko puta navratili u klub. Među gostima je bio i predsjednik zagrebačkog Županijskog suda, Ivan Turudić.

ĆORIĆ PROGOVORIO O DRUŽENJU U KOVAČEVIĆEVU KLUBU: ‘U nekoliko navrata bio sam gost’; oglasio se i o javnom natječaju za JANAF

JAKOV KITAROVIĆ POTVRDIO DA JE BIO U KOVAČEVIĆEVOM KLUBU. KOMENTIRAO SVOJ BORAVAK TAMO: ‘Zadržao sam se samo kratko…’

TURUDIĆ OPISAO KAKO MU JE BILO U KOVAČEVIĆEVOM KLUBU, A ONDA OPTUŽIO MILANOVIĆA: ‘Kompromitirao si sve sudske postupke’

Kartanje, utakmice, pjevanje…

Odabrano društvo je na šanku kartalo, gledalo utakmice, razgovaralo… Nitko nije morao platiti hranu i piće, a tek bi trebalo istražiti je li bilo kakvih neplaćenih usluga. No, atmosfera je bila dobra, a za nju je najčešće bio zadužen dugogodišnji Kovačevićev prijatelj i poznati tamburaš, Stanko Šarić.

“Jeste li vi neki masoni tajniji od masona? Moram se nasmijati… To je jedan mali ugostiteljski prostor koji je organiziran za druženja 15-tak, 20-tak ljudi s nekom minimalnom tehničkom opremom za takve vrste druženja”, rekao je Šarić za RTL.

“Sva blaga svijeta ništa ne vrijede, jadan je onaj kog’ vrag zavede, pa cijeli život samo dukate na hrpu sprema”, stihovi su omiljene Kovačevićeve pjesme, Priče o Andriji Čordašu.

KOVAČEVIĆEV KLUB JEDINI JE RADIO U LOCKDOWNU: ‘Bio je to hit. Dolazili su svi koji su nešto značili, Plenkovićev ministar tamo je kartao belu’

KREMA HRVATSKE POLITIKE U KOVAČEVIĆEVU ‘KLUBU’: ‘Mene su uvijek pratili, a sad kako su njega, to ne znam’

Gosti iz svih provenijencija

Njen pjevač tvrdi da u klubu nikad nije vidio predsjednika ili premijera, ali jest pojedine bivše ministre. “Recimo da sam vidio iz svih provenijencija društvenih ljude, iz svih stranaka”, rekao je Šarić i demantirao priču da su se na ulazu u klub ostavljali mobiteli. Doduše vrijedilo je pravilo – što se događa u klubu, ostaje u klubu.

OTKRIVENI DETALJI PRIMOPREDAJE: Petek je podigao 1,96 milijuna kuna u kešu pa se uputio u Kovačevićev famozni ‘klub‘

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr