PROMPTNA REAKCIJA

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: ‘Ne uvodimo porez na pse! To je dezinformacija…’

Ministarstvo poljoprivrede ne uvodi porez na kućne ljubimce, objavljeno je iz tog ministarstva.

Medijima se jutros proširila priča o uvođenju poreza za vlasnike pasa u iznosu od sto eura godišnje.

PLAĆAT ĆETE POREZ NA PSE? Ljubimac bi vas mogao koštati dodatnih sto eura godišnje

Takav bi porez mogao zahvatiti čak 350 tisuća ljudi u Hrvatskoj. Voditeljica Odjela za zaštitu životinja u Ministarstvu poljoprivrede, Branka Buković-Šošić, vjeruje kako bi uvođenje ovakvog poreza poslalo poruku vlasnicima pasa da trebaju osigurati kontrolu razmnožavanja svojih ljubimaca.

No, čini se da od novog poreza neće biti ništa. Zbog medijskih napisa žurno je reagiralo Ministarstvo poljoprivrede, a ministar Tomislav Tolušić demantirao je tu informaciju.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU – Tomislav Tolušić Rođen je 12. veljače 1979. u Virovitici. Diplomirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu. 2006. godine završio je Akademiju za politički razvoj Vijeća Europe, a u 2007. godini stažirao u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji kao stipendist Robert Schuman fondacije. Od listopada 2004. do ožujka 2008. radio je kao stručni suradnik za imovinsko-pravne odnose u Gradu Virovitici. U ožujku 2008. godine postaje župan Virovitičko-podravske županije. Na lokalnim izborima u svibnju 2009. godine prvi put je neposredno izabran na mjesto župana, a u svibnju 2013. godine osvaja i drugi mandat na mjestu župana Virovitičko-podravske županije. Od 2013. do 2015. bio je predsjednik Hrvatske zajednice županija, udruge koja okuplja sve hrvatske županije.

‘Vezano uz dezinformaciju koja se proširila medijima o uvođenju poreza na pse, u nastavku dajemo pojašnjenje:

Iako je Udruga Prijatelji životinja predložila uvođenje poreza na pse, pitanje porezne politike nije u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, stoga taj prijedlog nije uvršten u tekst nacrta Zakona o zaštiti životinja’, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Povratak na Net.hr