banner

DO 18. SIJEČNJA

MINISTARSTVO DONIJELO ODLUKU: Učenici će imati tjedan dana dulje praznike; ‘Odlučili smo promijeniti školski kalendar’

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputit će u javno savjetovanje izmjene pravilnika kojima bi se zimski školski praznici produljili do 18. siječnja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je odlučilo produljiti zimske praznike svim učenicima osnovnih i srednjih škola do 18. siječnja, kako bi se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana pokušala osigurati stabilnost obrazovnih sustava te spriječiti širenje zaraze po školama.

Iako škole same, ovisno o epidemiološkoj situaciji, biraju modele nastave, o školskim praznicima odlučuje MZO koje je već pokrenulo izmjene pravilnika koje bi se uskoro trebale naći na javnom savjetovanju.

DJECI ĆE SE PRODULJITI ZIMSKI PRAZNICI? Jeste li primijetili što je premijer izjavio?

“Kako bismo uložili dodatne napore u smanjenju kretanja stanovništva, kao i da bismo nakon blagdanskih druženja osigurali da škole počnu s radom sa što manje pozitivnih slučajeva i slučajeva samoizolacije djelatnika i učenika odlučili smo promijeniti školski kalendar praznika i produljiti praznike nakon Nove godine. Praznici bi tako trajali do 18. siječnja”, poručili su za Večernji list iz Ministarstva obrazovanja.

Doznaje se i da će, ovisno o epidemiološkoj situaciji u cijeloj zemlji, MZO donijeti nove odluke u obrazovnom sektoru tek u veljači.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

 

Povratak na Net.hr