MINISTARSTVO DALO SUGLASNOST ZA NADOKNADU DANA IZGUBLJENIH ŠTRAJKOM: / Nisu navedene jedino subote

Ministarstvo počelo s davanjem suglasnosti za nadoknadu nastavnih dana izgubljenih štrajkom

18.12.2019.
15:34
Davor Javorovic/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja počelo je danas osnivačima škola davati suglasnosti za produljenje nastavne godine i odstupanje od rokova utvrđenih odlukom o trajanju odmora učenika kako bi se nadoknadili nastavni dani izgubljeni zbog štrajka. Suglasnosti MZO-a, u kojima se navode odstupanja od prethodno izabranog kalendara školske godine, mogu se naći na poveznici: https://mzo.gov.hr/vijesti/informacija-za-javnost-nadoknada-nastavnih-dana-zbog-strajka/3284

Zasad su objavljene suglasnosti za Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Karlovačku, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Ličko-senjsku, Požeško-slavonsku, Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku i Međimursku županiju. Kako navode iz ministarstva, ostale suglasnosti objavljivat će naknadno, ovisno o pristizanju potrebne dokumentacije.

Subote nisu navedene

U suglasnostima, ističe MZO, nisu navedene subote kada će pojedine škole raditi jer za to nije potrebna suglasnost MZO-a. Međutim, u slučaju potrebe, škole će do ostvarenja propisanog broja radnih dana raditi i subotom, o čemu će škole obavijestiti učenike. S obzirom na specifičnost situacije svake pojedine škole, Ministarstvo upućuje roditelje i javnost da za detaljnije informacije koriste komunikacijske kanale škola.

Prema planu nadoknade nastava će za maturante završiti 29. svibnja, a za sve ostale učenike 26. lipnja. Škole moraju nadoknaditi nastavne dane izgubljene u štrajku kako bi ispunile zakonsku obvezu o 175 nastavnih dana, odnosno 160 nastavnih dana za maturante.

Štrajk sindikata osnovnih i srednjih škola, zbog zahtjeva za povećanjem koeficijenata prosvjetnim radnicima, trajao je od 10. listopada do 3. prosinca, pri čemu su učenici izgubili ukupno 16 dana nastave.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali