MINISTAR TOMO MEDVED / ‘U ovih trideset godina Hrvatska vojska je izrasla u suvremenu oružanu silu’

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je naglasio da je Hrvatska vojska izrasla u suvremenu oružanu silu

28.5.2021.
12:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je, u povodu 30. obljetnice povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde, svim pripadnicama i pripadnicama čestitao Dan Hrvatske vojske koja je, naglasio je, izrasla u suvremenu oružanu silu.

Medved u priopćenju podsjeća da je 28. svibnja 1991. svečanim postrojavanjem Zbora narodne garde i predavanjem prijavka prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu ustrojena je i stvorena pobjednička Hrvatska vojska.

Prisjećanje slavnih pobjeda

Ističe da se danas, kada slavimo 30 rođendan HV-a, s ponosom prisjećamo slavnih pobjeda u Domovinskom ratu, a s posebnim pijetetom svih žrtava, kao i predsjednika Tuđmana pod čijim je vodstvom stvorena Hrvatska vojska.

“U ovih trideset godina Hrvatska vojska je izrasla u suvremenu oružanu silu, koja je danas spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima”, poručio je.

“Drage pripadnice i pripadnici naše pobjedničke Hrvatske vojske, dragi hrvatski branitelji, čestitam vam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te 30. obljetnicu povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde – ostanimo zauvijek domovini vjerni”, zaključio je Medved.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali