POJAŠNJENJE JAVNOSTI

KUJUNDŽIĆ SE ISPRIČAO ZBOG SEKSISTIČKOG ISPADA: ‘Žao mi je… ali to je sve zapravo bila šala i kompliment glavnoj sestri’

‘Izražavam žaljenje ako je prijateljski pozdrav izrečen u šali mojoj kolegici s kojom sam radio u KB Dubrava više od 25 godina, bio neprimjeren’, stoji između ostalog u Kujundžićevoj isprici.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ispričao se danas zbog seksističkog ispada do kojeg je došlo prije nekoliko dana tijekom njegova posjeta Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu kada se jednom svom kolegi obratio riječima: “Lako je tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru.”

KUJUNDŽIĆEV SEKSISTIČKI ISPAD PRED KAMERAMA IZAZVAO LAVINU KOMENTARA: ‘Hoće li HDZ-ovci i sad protestirati?’

Kujundžić je ustvrdio kako se radilo o šali kojom je ujedno želio dati kompliment kolegici, koja je u trenutku izgovaranja spornih riječi stajala iza njegovog kolege, a s kojom je on radio više 25 godina.

“Svim medicinskim sestrama pristupam s uvažavanjem i duboko cijenim njihov rad i predanost. Iskreno mi je žao ako se netko osjetio povrijeđen, ali me isto tako kulturološki i sociološki brine ako netko interpretira kao ‘seksistički ispad’ kolegijalni i prijateljski pozdrav, te u šali izrečen kompliment glavnoj sestri da je ‘mlada i lipa’ i nakon što 37 godina časno i požrtvovno radi kao medicinska sestra. Ja kao liječnik dobro znam koliko je važan i odgovoran posao medicinske sestre i nipošto ne želim da se moje riječi interpretiraju kao podcjenjivački stav prema mojim kolegicama. Izražavam žaljenje ako je prijateljski pozdrav izrečen u šali mojoj kolegici s kojom sam radio u KB Dubrava više od 25 godina, bio neprimjeren”, kazao je Kujundžić.

Inače, na ministrovu izjavu reagirali su i iz Sindikata medicinskih sestara navodeći kao je “krajnje neprimjerena”.

Podsjetimo, u vrijeme Milanovićeve vlade i ministar Siniša Varga imao je seksistički ispad kada je izjavio kako “volimo da su sestre u pripijenom”. I on se kasnije zbog toga ispričao, a HDZ je zbog takve njegove izjave tražio i njegovu ostavku.

Povratak na Net.hr