MINISTAR POLICIJE PORUČIO: / "Prihvatni centri su prazni, naš plan 'B' je potpuno uspio"

18.9.2015.
23:15
PIXSELL, Robert Anić

"U ovom trenutku još oko dvije tisuće ljudi na kolodvoru u Tovarniku čeka ukrcaj u vlakove i autobuse te očekujem da ćemo do ponoći kompletno raščistiti i tu situaciju", kazao je Ostojić novinarima, istaknuvši da je na graničnom prijelazu Goričan primljeno više od 40 autobusa iz Zagreba s izbjeglicama koje su prevezene u Mađarsku.

Nitko nije gladan ni žedan

Što se tiče incidenta na graničnom prijelazu Harmica, kada su slovenski policajcem sprejem za rastjerivanje intervenirali na izbjeglice koje tamo prosvjeduju na ničijoj zemlji i od Slovenije traže da ih pusti preko granice, rekao je da je došlo do spajanja dijela izbjeglica i aktivista sa slovenske strane. U ovom trenutku još uvijek traju pregovori hoće li te izbjeglice biti puštene u Sloveniju ili ne, istaknuo je Ostojić.

Naglasio je da nitko od migranata pristiglih u Hrvatsku nije ostao gladan niti žedan, nikome se nije dogodila nikakva negativna posljedica, a svima je osigurana i zdravstvena skrb.

"Centri koji su podignuti u zadnja dvadeset i četiri sata odradili su svoju funkciju i spasili sve koje je bilo potrebno spasiti i u segmentu plana 'A' što je bilo potrebno odraditi odrađeno je. Plan 'B' u potpunosti je uspio s današnjim danom i vjerujem da ćemo sutra biti u prilici razgovarati o drugim temama", ustvrdio je.

Žice i vojska ih ne mogu zaustaviti

Zamoljen da komentira kritike iz mađarske Vlade na hrvatski plan "A" i "B", Ostojić je pojasnio da je Hrvatska morala, da bi odradila plan "B", zadržavati ljude, registrirati ih i smjestiti. "Ako oni misle da ta situacija s jučerašnjim danom, u kojem se sustav raspao, a da nije bilo niti jedne osobe u Mađarskoj, da je to nešto što smo mi krivo radili to je potpuno kriva ocjena. Ako je bilo ikoga na mađarskoj strani jučer onda bi on bio u pravu, a kako nije bilo nikoga nije u pravu", zaključio je.

Istaknuo je da nikakva bodljikava žica, vojska niti borbena vozila ne mogu zaustaviti ljude koji su odlučili nekamo otići.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali