MINUS OD 757 MILIJUNA

MINISTAR OTKRIO MOGUĆA RJEŠENJA? Horvat potvrdio imena četiri potencijalna investitora za Uljanik

Ministar je istaknuo kako vlasnici brodogradilišta kao i radnici ne vjeruju ovoj Upravi

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je nastalu situaciju u Uljanik grupi u intervju za Dnevnik Nove TV. 

ULJANIK RASKINUO UGOVOR ZA GRADNJU JEDNOG BRODA: ‘Izgradnja nije ni započela, sve aktivnosti su još ranije obustavljene’

Minus od 757 milijuna eura

“Ne bih prejudicirao takve stvari ali ono što jest činjenica jest da vlasnici brodogradilišta, uključujući i radnike, ne vjeruju ovoj Upravi i ono što se događalo danas događalo na Skupštini, proteklo je bez nekakve pomoći, ali i odmaganja…”, odgovorio je ministar na pitanje može li se upravu tužiti za naknadu štete, te je naveo kako je minus u posljednje tri godine iznosi 757 milijuna eura.

Nesposobna uprava

Na pitanje je li uprava bili nesposobna ili je bilo ugovaranja ispod cijene, ministar je rekao kako ne bi prejudicirao način na koju su brodovi ugovarani.

“Ali ono što je činjenica, dakle, knjiga narudžbi koja je brojala prije desetak ili petnaestak dana 17 brodova, ugovorena je na način da su avansi i velik dio onog što u ovom trenutku nije ni na navozu, a kamoli na obali za opremanje potrošeno, a da se u ovom trenutku ne zna na što”, istaknuo je Horvat nadodavši kako on razgovara s nekim investitorima koji su zainteresirani i za Pulu i za Rijeku.

UKRAJINCI STIGLI U ULJANIK: Potencijalni ulagači na sastanku u Puli – idući tjedan bit će odlučujući

Potencijalni investitori

“Ono što je bilo prikazano u dnevnom tisku, Smart Holding iz Ukrajine, Fincantieri iz Italije, Damin iz Nizozemske, Royal IHC…”, kazao je ministar.

Na pitanje tko je spreminiji za likvidaciju, brodogradilište Uljanik ili 3. maj, odgovorio je: “Nemojmo zaboraviti da je u Rijeci, zaključno s 31. prosincem 2017. zaključen proces restrukturiranja i nema više bilo kakve mogućnosti od strane Uljanika, niti od strane države…”, piše Dnevnik Nove TV. 

Povratak na Net.hr