DOBRE VIJESTI

MINISTAR OTKRIO DA SE JOŠ JEDAN PACIJENT OPORAVIO: Osim u Zagrebu, respiratorni centri ustrojavaju se u Rijeci, Splitu i Osijeku

‘Od jutros nemamo novo potvrđenih pozitivnih bolesnika, a dobra je vijest da je jedna dama otpuštena iz Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, tako da imamo četiri oporavljena bolesnika’

U Hrvatskoj od ponedjeljka ujutro nema novih zaraženih koronavirusom, a jedna je žena otpuštena iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Od jutros nemamo novo potvrđenih pozitivnih bolesnika, a dobra je vijest da je jedna dama otpuštena iz Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, tako da imamo četiri oporavljena bolesnika”, rekao je Beroš.

‘EUROPA JE DOSLOVNO SJEDILA I ČEKALA’: Bivši ministar otkrio i kako se on bori s koronom; ‘Kada bi svatko to napravio, virus bi bio eliminiran’

Statistički tako Hrvatska zasad ima sedam posto oporavljenih od koronavirusa, ali Beroš naglašava da zbog malih brojki rezultat nije reprezentativan.

“880 testova je u tijeku, od kojih još 25 nisu dovršeni. Treba istaknuti da su djelatnici Hitne pomoći izvršili 258 intervencija na bolesnicima za koje se sumnja na COVID-19. Pod nadzorom se nalazi 9598 osoba”, kaže ministar.

Dodao je kako se osim respiratornog centra u Zagrebu, u KB-u Dubrava, isti centri ustrojavaju i u Rijeci, Splitu i Osijeku.

Zahvalio se Gradu Zagrebu zbog uspostave šest ambulanta za bolesnike pod sumnjom na koronavirus.

“Te ambulante rade od 0 do 24, broj telefona im je 0800 9999, funkcionirat će od danas u 18 sati, ali već se sada javljaju djelatnici primarne zdravstvene zaštite na telefon”, kazao je Beroš.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

SITUACIJA U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI: Traži se obustava rada trgovina, a stariji građani idu u izolaciju

Povratak na Net.hr