ČEKA SE DRUGI NALAZ

MINISTAR IMA DOBRE VIJESTI: Prva tri oboljela u Hrvatskoj su negativna, za 48 sati bi mogli ići kući

Nacionalni stožer civilne zaštite sastao se jučer s premijerom u Vladi i odlučio uvesti nove mjere; od sutra se u Istri zatvaraju škole i neće biti nastave

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za HRT da su prva tri oboljela pacijenta u Hrvatskoj negativna na koronavirus i ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim, oni će u roku od 48 sati biti otpušteni na kućnu njegu.

Djevojčica iz Zagreba koja pohađa školu u Vrbanima negativna je na koronavirus. Sinoć sam kontaktirao s ministricom obrazovanja i ravnateljem škole. Iako je mogućnost zaraze isključena, školu će posjetiti epidemiolozi, potvrdio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ministar Beroš.

PANDEMIJA KORONAVIRUSA: Kći zaražene nema virus, epidemiolozi stižu u njenu školu; Beroš objavio u kakvom su stanju oboljeli

Upozorio je da je uzbunjivanje javnog mnijenja kazneno djelo. Naime, na društvenim mrežama pojavila se audiosnimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom zbog koronavirusa.

Lažna informacija

Glasnogovornik Vlade Marko Milić sinoć je na upit Hine odgovorio da je riječ o lažnoj informaciji te pozvao građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave. Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj, podsjetio je Milić.

U Hrvatskoj su jučer potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom tako da je dosad zaraženo 19 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite sastao se jučer s premijerom u Vladi i odlučio uvesti nove mjere; od sutra se u Istri zatvaraju škole i neće biti nastave. Stožer bi danas trebao razmotriti prijedlog i da se u zemlji zabrane sva okupljanja više od sto ljudi.

Povratak na Net.hr