banner

INCIDENT DRŽAVNOG TAJNIKA

MINISTAR MEDVED O SUČIĆEVOJ OSTAVCI: ‘Svjestan je svoje odgovornosti, zato je to i učinio…’; ‘Nisam utjecao na njegov slučaj’

Medved je rekao da je došlo do neprimjerenog Sučićeva postupanja te da je on svjestan svoje odgovornosti i da je zato neopozivo dao ostavku

Ministar branitelja Tomo Medved prokomentirao je ostavku Stjepana Sučića, državnog tajnika u Ministarstvu branitelja. Medved je rekao da je došlo do neprimjerenog Sučićeva postupanja te kako je on svjestan svoje odgovornosti i da je zato neopozivo dao ostavku.

“Tom prigodom se ispričao za neodgovorno postupanje. Zahvalio se na povjerenju premijeru i meni. Zahvalio se najranjivijoj skupini, obiteljima nestalih. Ispričao se što je svojim činom i njih doveo u nepovoljan položaj.

SUČIĆ VIŠE NIJE TAJNIK U MINISTARSTVU BRANITELJA: ‘Ispričavam se svima zbog neprimjerenog ponašanja’

Ono što želim vrlo jasno kazati da uprava za zatočene i nestale nastavlja odgovorno raditi na pronalasku svih nestalih osoba. Ovom prigodom se Sučiću želim zahvaliti jer je dao iznimno velik doprinos u izgradnji sustava. Stjepan Sučić postavio je odgovarajući odnos povjerenja prema obiteljima koje traže najmilije”, rekao je Medved novinarima.

Ministar je poručio da će Ministarstvo raditi Sučićev posao.

POTENCIJALNA ‘BOMBA’ ZA VLADU ZBOG DRŽAVNOG TAJNIKA: Sučića pustili nakon razgovora s načelnikom policije; Intervenirao je Medved?

Medved kaže da nije utjecao na slučaj

Osvrnuo se ministar i na Krunoslava Šeremeta, ravnatelja Memorijalnog centra u Vukovaru, koji se također zatekao sa Sučićem u kafiću.

“On je imenovan odlukom Upravnog vijeća Memorijalnog centra. O njegovu statusu raspravljat će Upravno vijeće nakon što od MUP-a zaprimimo sve detalje što se točno dogodilo”, kaže Medved koji opovrgava da je on na ikakav način utjecao na slučaj Stjepana Sučića.

“Ovo je individualan čin njega kao državnog dužnosnika. A danas svjedočimo njegovom odgovornom ponašanju i podnošenju ostavke”, veli ministar.

PRIVEDEN DRŽAVNI TAJNIK! Noćas iza ponoći u kafiću remetio red i mir te vrijeđao policiju; oglasili se iz Vlade

Povratak na Net.hr