banner

'PRETJERALI SU'

MINISTAR KOMENTIRAO PROSVJED NASTAVNIKA: ‘Zahtjevi su im pretjerani i problematični. Već su dobili povišice od 1. siječnja’

Što se tiče nastave i škola, kaže kako zasad neće biti oštrijih mjera

Učitelji i nastavnici za sutra su najavili prosvjed pred Ministarstvom obrazovanja, traže razgovor s resornim ministrom Radovanom Fuchsom.

Oni kažu kako više ne žele besplatno raditi dva posla i trošiti vlastite resurse za online nastavu, i tako već mjesecima.

“Očekujem da kažu što ih muči, iako određene naznake imamo i znamo. Hoću li ih ja primiti ovisi koliko će trajati prosvjed, s obzirom na to da je sutra uži kabinet Vlade, ali sigurno će ih nitko primiti iz ministarstva pa u najmanju ruku netko na razini državnog tajnika”, kazao je ministar za RTL.

‘Zahtjevi su prilično upitni’

“Znamo o čemu se radi, o zahtjevima za reguliranje dodatnih primanja i nekakve pritužbe na umanjenja plaće ako netko od zaposlenika završi u samoizolaciji. Mislim da su svi ti zahtjevi prilično upitni i problematični pogotovo u ovom trenutku, kada je ova vlada ispoštovala ono što je obećala unatoč predvidljivom padu BDP-a i u takvim okolnostima jasno i glasno rekla da će svima u obrazovanju 1.siječnja podići plaće za 4 posto i to nije bilo lako i jednostavno i stoga mislim da su ti zahtjevi malo pretjerani”, kaže Fuchs.

Nema novih mjera za škole

Što se tiče nastave i škola, kaže kako zasad neće biti oštrijih mjera. “Što se tiče fakulteta, studenti i fakulteti su već u dobroj mjeri online, no ne svi i tu ne treba nešto posebno naređivati, mi smo u kontaktu s rektorima i te institucije su dovoljno dobre i svjesne da mogu procijeniti što se može, a što ne”, zaključio je Fuchs.

Povratak na Net.hr