Play ponuda

MINISTAR ZEMLJOPOSJEDNIK / Paladina planira ostvariti svoj životni san na čak 45 građevinskih zemljišta! Načelnik: 'Kad je došao bio sam impresioniran'

Image
Foto: Pixsell / Screenshot N1

Ministar Paladina planira na 45 građevinskih zemljišta u Beravcima raditi na obnovljivim izvorima energije i bioekološkoj poljoprivredi

7.4.2022.
14:39
Pixsell / Screenshot N1
Play ponuda

Novi ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina iznenadio je javnost kada je objavio svoju "izdašnu" imovinsku karticu.

Naime, ministar samo u gospodarskoj zoni u Beravcima kod Slavonskog Broda ima 45 građevinskih zemljišta i šest oranica. Ondje kani raditi na obnovljivim izvorima energije i bioekološkoj poljoprivredi, za što kaže da je njegov životni projekt, piše N1.

Ivan Meteš, načelnik općine Velika Kopanica, u čijem je sklopu i selo Beravci, potvrdio je da je Paladina početkom godine došao kod njega u općinu i predstavio se kao vlasnik gospodarske zone.

Načelnik impresioniran

"Mene kao načelnika to je impresioniralo, predstavio je dio svog programa, želio je dio pretvoriti u obnovljive izvore energije. Ova poslovna zona veličine oko 80 hektara zapravo je najveća zona u našoj općini, dugo godina stoji neobrađena, ništa se na njoj ne događa", rekao je Meteš, dodavši da je sretan zbog svakog ulaganja u svoju općinu, pa tako i ovog.

Vjeruje da projekt neće biti zaustavljen zbog Paladinina stupanja na dužnost ministra, nego da će on vrlo brzo krenuti u pokretanje poslovne zone.

"S tehničkim konzultantom sam sad u kontaktu, koji to sve priprema i vidjet ćemo što će sve biti na ovoj poslovnoj zoni", rekao je Meteš.

Image
MINISTAR ODRIJEŠIO 'KESU' /

Paladina pegla imidž na naš račun: Angažirao je nepoznatu PR agenciju koju će iz proračuna platiti 190.000 kuna

Image
MINISTAR ODRIJEŠIO 'KESU' /

Paladina pegla imidž na naš račun: Angažirao je nepoznatu PR agenciju koju će iz proračuna platiti 190.000 kuna

Ništa ga ne sprječava

Ministra ništa ne sprječava da gradi na svojem zemljištu, dodaje. "Poslovna zona ima i izvrstan prometni položaj, izlazak na autocestu, desetak kilometara dalje je granica s BiH, blizu je i sa Srbijom, a nismo daleko ni od Mađarske. Izvrstan je prometni položaj za privući investitore", rekao je Meteš.

Ministrovi mu planovi gode, dodaje, i nada se da će se svi ostvariti pa da će i Velika Kopanica zaživjeti.

Ipak, zasad se još ne zna koliko je ljudi ministar planirao zaposliti.

Play ponuda
Play ponuda