VRAĆA SE NA POSAO

MINISTAR HORVAT S NESTRPLJENJEM DOČEKAO IZLAZAK IZ IZOLACIJE: ‘Bilo je relativno teško. Kriza počne obično sedmi dan’

‘Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje. Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilo’

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat gostovao je u RTL-u Danas nakon izlaska iz izolacije, rekavši kako mu je vrijeme u zatvorenom prošlo radno. “Ti dani su bili ispunjeni intenzivnim radom na Zakonu koji je u ovom trenutku najbitniji prioritet ove Vlade. Želimo oformiti sustav pomoću kojeg ćemo što prije startati s obnovom grada Zagreba”, rekao je za RTL.

Na pitanje kako je biti u samoizolaciji, rekao je: “Mi koji nismo naviknuti biti zatvoreni u četiri zida, podnijeli smo to relativno teško. Zašto teško? Nemate kontakt s javnosti osim telekomunikacijskim putem. Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje. Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilo jer je jedan dio saborske rasprave proveden i mimo mene”, kazao je.

Dodao je da bi rasprava o Zakonu o obnovi izgledala drugačije da je on mogao braniti zakon. “Sve će doći na svoje mjesto, idu amandmani, ide ponovna rasprava i sigurno će biti dobar zakon”, rekao je.

SABOR U PETAK ZAVRŠAVA IZVANREDNU SJEDNICU: Zastupnici će glasovati o Zakonu o obnovi od potresa

OBULJEN KORŽINEK O ZAKONU O OBNOVI ZAGREBA: ‘Važno je da uvažimo sve dobre prijedloge’

Prihvatit će tridesetak amandmana?

Govoreći o zakonu rekao je da je na njega podneseno 183 amandmana. “Od toga neki su i duplani u smislu sličnih tematskih dijelova koje obrađuju. Na sutrašnju sjednicu Vlade ćemo otići s prijedlogom prihvaćanja 30-ak. To je široka lepeza i pojedinačnih i amandmana klubova koje smo spremni prihvatiti”, kazao je Horvat.

“O Zakonu će se glasovati u petak. 30 dana nakon izglasavanja zakona morat ćemo oformiti Fond i donijeti prvi set programa mjera i to će biti prilika da točno definiramo kada građani mogu početi podnositi zahtjeve”, zaključio je.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr