ŠKARE SU JOŠ U LADICI

MINISTAR FINANCIJA O REZANJU PLAĆA I MIROVINA: Dajte mi još par dana za odgovor

Vlada će nastojati stabilizirati javni dug putem smanjenja deficita, gospodarske aktivnosti te aktiviranje državne imovine, kazao je danas ministar financija Zdravko Marić. Na pitanje novinara hoće li biti rezanja plaća i mirovina Marić je zamolio da mu se da nekoliko dana za odgovor.

Marić se u društvu guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića obratio novinarima nakon sastanka u Banskim dvorima sa zamjenikom direktora Glavne uprave za ekonomska i financijska pitanja Europske komisije Servaasom Derooseom kojeg je primio predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

Razgovor o proračunu i reformama

Kako prenosi HRT, naglasak u razgovorima bio je na proračunu i nužnim reformama potrebnima za poticanje rasta gospodarstva.

Marić je kazao kako se Deroose naročito zanimao za proces izrade proračuna te dva slijedeća izvještaja koja se dostavljaju Europskoj komisiji tijekom travnja.

NEIZBJEŽNI OŠTRI REZOVI: Nova Vlada bit će prisiljena rezati plaće i mirovine

Vujčić: Cilj je stabilan tečaj kune

Također, izvijestio je kako će koncem veljače u Hrvatsku doći potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrowskis. Tada će biti objavljen i sljedeći izvještaj o Hrvatskoj iz kojeg će se vidjeti u kom smjeru ide zemlja.

Guverner HNB-a kazao je da će, kada je u pitanju monetarna politika, cilj biti stabilan tečaj kune, prenosi HRT.

PREPORUKE IFO INSTITUTA: Smanjiti broj državnih službenika i njihove zarade, riješiti se onih koji su “plaćeni da ne rade”

 

Povratak na Net.hr