NAKON MARATONSKOG SASTANKA

KONAČNO KONKRETAN KOMENTAR NA UHIĆENJA PRIPADNIKA HVO-a ZA RATNI ZLOČIN NAD SRBIMA: Oglasio se ministar diplomacije

Na današnjem izvanrednom sastanku u Banskim dvorima povodom uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Orašju u susjednoj BiH, bio je nazočan i minsitar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

Stier je bio jedini od ministara koji se nakon tog sastanka konkretnije očitovao o uhićenju desetorice pripadnika HVO-a, a kako prenosi Nova TV, kazao je kako će Vlada već na sutrašnjoj sjednici donijeti formalnu odluku o ponovnom pokretanju savjeta za suradnju sa međunarodnim sudovima.

STIER O UHIĆENJIMA PRIPADNIKA HVO-a: Hrvatski veleposlanik u Sarajevu dobio je jasne upute

Bez Hrvata u BiH nema ni europskog puta

“Važno je da sve nadležne insitucije u hrvatskoj državi budu koordinirane, isto tako je važno da se rasvijetli i da se ustavnove sve činjenice u suradnji institucija RH sa drugim institucijama susjednih država kada je u pitanju kolanje, odnosno uvid u klasificiranu dokumentaciju koja se dogodila prije stupanja na dužnost ove hrvatske vlade. Koordiniramo sada s našim saveznicima u NATO i EU buduće korake. U politici prema BIH a na temelju naše politike potpore euroatlantskog puta BIH osiguranja ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda pa tako i hrvatskog naroda”, kazao je Stier.

Poručio je kako bez Hrvata u BiH nema niti BiH niti europskog puta BiH.

UZBUNA U DRŽAVNOM VRHU ZBOG UHIĆENJA U ORAŠJU! U Vladi počeo hitan sastanak, reagirala i predsjednica: ‘Iznenađena sam…’

“Pravosuđe se ne smije ispolitizirati”

“Isto tako je jasno da bi bez europskog puta BIH ugrožen bio i opstanak Hrvata u BiH. Svaki zločin mora biti kažnjen, ali isto tako se pravosuđe ne smije ispolitizirati. Da nema mjesta za manipulaciju sa pravosuđem”, kazao je Stier.

Na višesatnom sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem bili su i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, minsitar obrane Damir Krstičević, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, ravnatelj SOA-e Daniel Markić te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave.

KOTROMANOVIĆ NAPAO VLADAJUĆE ZBOG UHIĆENJA PRIPADNIKA HVO-A: ‘Baš volim ove čiste, bezgrešne, nepogrešive domoljube’

 

Povratak na Net.hr