GOSPODARSTVO NA KOLJENIMA

MINISTAR ĆORIĆ: ‘Ako ova kriza potraje, javni sektor će se morati solidarizirati s privatnim. Dugoročni bi to mogli i dužnosnici’

‘Razmišlja se o smanjenju dijela parafiskalnih nameta i oslobađanja od plaćanja parafiskalnih nameta u narednom periodu’

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u Dnevniku N1 televizije govorio je o novim mjerama za pomoć gospodarstvu koje Vlada planira za idući mjesec.

“Travanjski paket učinit će poslovanje poduzetnika lišeno bilo kakvih upitnika. Osigurat će likvidnost i anticipirati učinke krize na domaće gospodarstvo dugoročnije”, rekao je Ćorić i dodao da će o mjerama moći govoriti konkretnije kada Plenković predstavi mjere iz travanjskog paketa.

Odgovorio kritičarima

“Što se tiče očekivanja, za razliku od svih društvenih komentatora, odgovornost za mjere snosi Vlada i one moraju biti dobro promišljene i adresirati probleme poduzetnika za budućnost. Poduzetnici su već sada imali odgodu plaćanja na određena davanja”, kazao je Ćorić.

Ako kriza potraje, javni sektor morat će se solidarizirati s privatnim, kazao je ministar. “O ovoj krizi promišljamo kao krizi koja se kreira i sa stranje ponude i sa strane potražnje. Vlada radi na namirivanju likvidnosti, kako bi se recesija manje osjetila. U kratkom roku ne treba razmišljati o rezovima, no to treba adresirati u travanjskom paketu.”

‘Svi se moraju solidarizirati’

Ako kriza bude trajala duže, svi ćemo se morati solidarizirati s privatnim sektorom koji je sada najviše pogođen krizom.

Ako aspekti krize, odnosno rezultati krize, budu dugoročniji – svi segmenti društva trebaju se solidarizirati s onima koji su najpogođeniji krizom, pa tako i državni dužnosnici.

Razmišlja se o smanjenju dijela parafiskalnih nameta i oslobađanja od plaćanja parafiskalnih nameta u narednom periodu”, rekao je Ćorić.

Vlada razmišlja i o aktivaciji državne imovne, no prodaja pojedinih poduzeća još nije na stolu.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu pratite OVDJE.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr