MINISTAR BUTKOVIĆ: / 'Nema nikakvih uvjeta Europske komisije, projekt Pelješkog mosta ide dalje'

Image
Foto: pixsell, Goran Kovacic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u utorak da nema nikakvih uvjeta Europske komisije za gradnju Pelješkog mosta i da nema nikakvih zapreka da se on gradi.

16.1.2018.
14:51
pixsell, Goran Kovacic/PIXSELL
Play logo

U izjavi novinarima Butković je kazao da projekt Pelješkog mosta ide dalje te da je komunikacija s Europskom komisijom stalna, a pogotovo je takva bila u onoj prvoj fazi odobravanja sufinanciranja tog projekta, koja je rezultirala i pozitivnom odlukom Europske komisije u lipnju 2017. godine da se u 85-postotnom iznosu sufinancira taj projekt.

Image
VLADA DEMANTIRALA LOVRINOVIĆA, PELJEŠKI MOST ĆE SE GRADITI PREMA PLANU: /

'On očito o tome ništa ne zna'

Image
VLADA DEMANTIRALA LOVRINOVIĆA, PELJEŠKI MOST ĆE SE GRADITI PREMA PLANU: /

'On očito o tome ništa ne zna'

"Što se tiče ovih nekih današnjih izjava, moram reći da Lovrinović zaista nije dovoljno upućen ili ne zna da je Europska komisija odobrila Hrvatskoj financiranje iznosu od 357 milijuna eura projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, koji ide u četiri faze", rekao je, između ostaloga, Butković, reagirajući na istup saborskog zastupnika Ivana Lovrinovića oko Pelješkog mosta. Podsjetio je da je ovih dana donijeta odluka o odabiru izvođača radova, a danas su u Hrvatskim cestama otvorene ponude i za natječaj za nadzor radova na Pelješkom mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepreka neriješena granica na moru?

Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku (PH) Ivan Lovrinović izrazio je u utorak zabrinutost za realizaciju Pelješkog mosta, navodeći da po njegovim saznanjima Europska komisija traži rješavanje granice na moru između Hrvatske i BiH prije "realizacije gradnje".

"Na temelju ozbiljnih informacija iz samog vrha Vlade, izražavam zabrinutost za realizaciju Pelješkog mosta, jer po našim saznanjima EK pisanim putem zahtijeva rješavanje granice na moru između Hrvatske i BiH prije realizacije gradnje", rekao je Lovrinović na izvanrednoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru te zatražio da se o svemu očituje premijer Andrej Plenković.

Tražio odgovor premijera

Play logo

Od premijera traži da "javno, nedvosmisleno, bez uvijanja i diplomatske uglađenosti" odgovori je li "ikakvim dokumentom u posljednja tri mjeseca" EK tražio od Hrvatske rješavanje pitanja granice na moru s BiH i je li početak izgradnje Pelješkog mosta vezan uz sporazum o granici na moru između dviju država, odnosno je li EK prije odobravanja financiranja tražio od Vlade jamstvo da je postignut sporazum s BiH u vezi Pelješkog mosta i je li to bio njihov uvjet?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, Lovrinović je upitao Vladu i EK, u slučaju ako je istina ono što je doznao, ima li sve možda veze s najboljom ponudom i kasnijim odabirom kineskog izvođača da gradi Pelješki most sredstvima EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo