MINISTAR BOŽINOVIĆ DOBIO VELIKO PRIZNANJE: / Nagrađen je za doprinos u ostvarivanju i razvoju sigurnosti zajednice

Davor Božinović dobio nagradu za individualni doprinos u ostvarivanju i razvoju sigurnosti zajednice

23.10.2019.
14:35
Davor Puklavec/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nagrađen je Velikom nagradom sigurnosti za individualni doprinos u ostvarivanju i razvoju sigurnosti zajednice, koju dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS).

HUMS-ov žiri, kako je priopćeno, ocijenio je da je Božinović kao ministar unutarnjih poslova učinio značajan iskorak u objedinjavanju sustava civilne zaštite koji odgovara na prijetnje i rizike izvanrednih situacija, katastrofa i nesreća. Istodobno, objedinjen je i sustav vatrogastva u jednu organizaciju.

Povlačenje sredstava EU

Učinio je velike pomake u povlačenju sredstava EU za razvoj hrvatskih sposobnosti u područjima sigurnosti. Nadalje, ministar je podržao partnerstvo MUP-a i HUMS-a na projektu prevencije prometnih nesreća kroz kampanju 21. 10. - Dan bez mobitela u prometu, stoji u priopćenju.

Ministru Božinoviću nagradu će u Opatiji uručiti predsjednik Znanstvenog savjeta HUMS-a i dekan sveučilišta VERN Vlatko Cvrtila. Središnja tema ovogodišnje konferencije HUMS-a su novi oblici sigurnosti, a u njenom sklopu bit će održan i četvrti međunarodni forum o urbanoj sigurnosti te prvi forum o privatnoj zaštiti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali