MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ PORUČIO: / 'Cilj nam je digitalizacijom ubrzati postupke u pravosuđu'

Za novi mandat Bošnjaković najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija,

23.6.2020.
14:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Član Središnjeg odbora HDZ-a i aktualni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković poručio je u utorak kako će im u sljedećem mandatu cilj biti daljnja digitalizacija radi ubrzanja postupaka u pravosuđu.

"U ovom mandatu cilj nam je bio brže, bolje i modernije pravosuđe i to je obuhvaćalo digitalizaciju postupaka u pravosuđu, uvođenje elektroničke komunikacije na trgovačke i općinske sudove, a u sljedećem mandatu to ćemo proširiti i na ostale sudove", kazao je Bošnjaković na konferenciji za novinare HDZ-a na temu "Pravosuđe i borba protiv korupcije".

O ovrhama i korupciji

Za novi mandat najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija, te propisivanje okvirnih rokova trajanja postupaka priznavši da je sporost jedan od najvećih problema pravosuđa. Kada je riječ o ovrhama Bošnjaković je podsjetio na novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje u Saboru i za koji kaže da će dodatno zaštititi dužnike.

"Od 340 tisuća blokiranih mjerama smo uspjeli taj broj smanjiti za oko 100-ak tisuća, uveli smo snažne socijalne mehanizme za zaštitu digniteta dužnika , a novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje predviđa još bolje mjere", istaknuo je.

Zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić najavio je rješavanje dugogodišnjeg problema nedostatka prostora USKOK-a i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a kada je riječ o borbi protiv korupcije podsjetio je na donošenje strategije suzbijanja korupcije te uvođenje kodeksa korporativnog upravljanja u trgovačkim društvima u kojima Hrvatska ima većinski udjel.

Na upit novinara o mogućoj odgodi parlamentarnih izbora Katičić je odgovorio kako smatra da za sada za tim nema potrebe. "Nema potreba da se za sada ta tema uopće razmatra, treba pratiti epidemiološku strukturu i prema tome će se prilagoditi mogućnost izbora", rekao je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali