Play ponuda

MINISTAR BANOŽIĆ ODAO POČAST ŽRTVAMA NA MEMORIJALNOM GROBLJU: / 'Vukovar je za Hrvatsku značio sve, a danas je simbol junaštva'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ministar Banožić položio je vijenac na Memorijalnom groblju u Vukovaru te odao počast žrtvama

31.10.2020.
17:21
Dubravka Petric/PIXSELL
Play ponuda

Ministar obrane Mario Banožić da je, u povodu Svih svetih i Dušnog dana, položio vijenac i zapalio svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Ministar je odao počast i žrtvama kod spomen obilježja na Ovčari i u Bogdanovcima.

Banožić je rekao da s ponosom i dostojanstvom u gradu pijeteta - Gradu Vukovaru iskazuje poštovanje i odaje počast prema žrtvi hrvatskih branitelja i svima onima koji su dali svoj život za slobodnu demokratsku Hrvatsku, kao i prema žrtvi grada Vukovara, simbola Domovinskog rata.

Image
OTVOREN JE OBNOVLJENI VUKOVARSKI VODOTORANJ; Medved: /

'On je simbol obrane Vukovara i Hrvatske - danas i ubuduće'

Image
OTVOREN JE OBNOVLJENI VUKOVARSKI VODOTORANJ; Medved: /

'On je simbol obrane Vukovara i Hrvatske - danas i ubuduće'

Simbol junaštva i otpora

"Vukovar je za Hrvatsku značio sve, a danas je simbol junaštva i otpora u Domovinskom ratu. Izražavamo duboko poštovanje prema žrtvama Vukovara, ali i žrtvama Bogdanovaca koje su dale neizmjeran doprinos u stvaranju mira i slobode u Hrvatskoj. U mislima smo s obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Još jednom neizmjerna im hvala za sve što su učinili”, poručio je ministar.

Uz ministra Banožića, polaganju vijenaca nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske vojske, Vukovarsko-srijemske županije te posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, priopćeno je iz MORH-a.

Također, ministri Banožić i Medved obišli su vukovarski Vodotoranj, jedan od najprepoznatljivih simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu koji je otvoren nakon troipolgodišnje obnove.

Play ponuda
Play ponuda