USPRKOS NAGLOM PADU

MINISTAR ALDAROVIĆ JE VRLO OPTIMISTIČAN: ‘Oporavak će biti puno nagliji u odnosu na krizu 2008. godine’

‘Predviđamo za Republiku Hrvatsku da u 2022. izađemo apsolutno, s apsolutnim iznosima BDP-a na razini koje smo imali 2019’

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović rekao je za HRT da će u cijeloj Europskoj uniji i svjetskom gospodarstvu doći do naglog pada gospodarske aktivnosti. Međutim, procijenio je da će oporavak biti puno nagliji u odnosu na krizu 2008. godine.

“Ono što mi predviđamo za Republiku Hrvatsku je da u 2022. izađemo apsolutno, s apsolutnim iznosima BDP-a na razini koje smo imali 2019.”, rekao je Aladrović. Dodao je da su hrvatski izvoznici prvi osjetili udar koronakrize, ali i da je Vlada od početka pružila ruku podrške svim poduzetnicima koji su se našli u teškoćama.

Poručio je da i u budućim i trenutačnim mjerama ima itekako prostora za hrvatske izvoznike, dodavši da će im biti na usluzi. “Jako je bitno da do 31. prosinca jamčimo poduzetnicima da imaju izvjesnost, sigurnost i da država, odnosno Vlada, stoji iza njih”, poručio je Aladrović.

GLAVNI EKONOMIST HNB-A O VARLJIVOJ STATISTICI: ‘Podatak o strmoglavom padu BDP-a je više forenzika nego uvid u aktualnost’

Očuvanje radnih mjesta

Napomenuo je da su dosad u očuvanje radnih mjesta investirali 6,3 milijarde kuna. Oko 800 milijuna kuna, kaže, predviđaju za mjeru očuvanja radnih mjesta te između 400 i 500 milijuna kuna za mjeru skraćenog radnog vremena.

“Sredstva koja ćemo konzumirati do kraja godine i dio sredstava koji smo prije konzumirali – izvori sredstava su u europskim fondovima. Europskim novcem snažimo hrvatsko gospodarstvo i činimo jakom njegovu izvoznu komponentu”, rekao je Aladrović.

ĆORIĆ NAJAVIO MJERE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA: ‘Inzistirat ćemo na jačanju i drugih grana ekonomije osim turizma’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr