ISPRAVLJANJE NEREDA

MINISTAR ALADROVIĆ O DOMOVIMA ZA STARIJE: ‘Pojačali smo nadzor, više nećemo tolerirati nepoštivanje pravila’

‘Već smo udvostručili broj inspektora i još ćemo ih povećati kako bi inspekcijski i upravni nadzor bio sve češći i ispravio sve nelogičnosti koje se događaju u sustavu. Nećemo tolerirati povećan broj korisnika u odnosu na ono što je dozvoljeno’, kazao je ministar Josip Aladrović

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović poručio je u četvrtak da je već udvostručen broj inspektora za nadzor domova za starije i nemoćne te se više neće tolerirati nepoštivanje pravila u tim domovima u kojima će se smanjiti maksimalan broj korisnika.

“Već smo udvostručili broj inspektora i još ćemo ih povećati kako bi inspekcijski i upravni nadzor bio sve češći i ispravio sve nelogičnosti koje se događaju u sustavu. Nećemo tolerirati povećan broj korisnika u odnosu na ono što je dozvoljeno, kao i nepoštivanje pravila”, izjavio je Aladrović uoči prve sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

ZAVRŠILA JE INSPEKCIJA U DOMU U KOJEM SU U POŽARU PREMINULE DVIJE STARIJE OSOBE: Pronađene su nepravilnosti

U domu u Dogom Ratu više korisnika od dopuštenog broja

U obiteljskom domu u Dugom Ratu, u kojemu su u nedjelju smrtno stradale dvije štićenice, odmah je sutradan poslana inspekcija koja je utvrdila da je broj korisnika bio veći od dopuštenog, odnosno bilo je 23  umjesto maksimalno 20 korisnika, te se još čekaju rezultati kriminalističkog istraživanja koje provodi policija, odnosno Županijsko državno odvjetništvo.

Nakon ovog slučaja, kao i  u prethodnog u Andraševcu, gdje je život izgubilo šestero štićenika, Ministarstvo više nema tolerancije za nepoštivanje pravila u domovima za starije i nemoćne, poručio je ministar.

OD KORONAVIRUSA U POSLJEDNJA 24 SATA PREMINULA 4 ŠTIĆENIKA DOMA ZA STARIJE U DELNICAMA; Epidemiolog Kolarić: ‘Nemoguće je sve izolirati’

Do konca mjeseca novi Zakon o socijalnoj skrbi

Ponovio je kako do kraja listopada u javno savjetovanje ide novi Zakon o socijalnoj skrbi koji bi trebao redefinirati novčane kazne i penalizaciju za ovakve slučajeve.

Aladrović je rekao i da će se ograničiti maksimalan broj korisnika, tako  da se o štićenicima može adekvatno brinuti u domovima.

“Bit će smanjen maksimalan broj. Tu moramo podizati standarde, imamo probleme koji su se gomilali godinama, ali to nam nije izlika da ih ne počnemo rješavati”, istaknuo je.

EPIDEMIOLOG KOLARIĆ PORUČIO DA NEGIRANJE EPIDEMIJE NE POMAŽE: A onda otkrio bolnu istinu o preminulima iz domova za starije

Povratak na Net.hr