NAPAD U ZAGREBU

SDSS-ovac U SABORU: ‘Učenike srpske škole kamenuju, prijete im, a učitelji to sve toleriraju’

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju “Kantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija, podsjetio je Milošević

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević ustvrdio je u srijedu kako se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno Srbe vrijeđati i prijetiti, što se predstavlja kako nekakav domoljubni čin, te je u tom kontekstu upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu.

“Prije desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opće gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju prijetnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja”, upozorio je Milošević u stanci za slobodan govor u Hrvatskom saboru.

Čuva ih policija

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju “Kantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija, podsjetio je Milošević.

VUČIĆ NAKON NAPADA NA PUPOVCA: ‘Ne želim dolijevati ulje na vatru’

“Učenici i profesori te škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su djeca koja dolaze iz cijele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosječnog životnog standarda”, kazao je.

U proljeće su, podsjetio je, posjetili Sabor, “Bili su na galeriji Sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gdje se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, unatoč tome što im se događa i stigmi koju nose na plećima”, rekao je SDSS-ovac.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr