SNAŽNA PORUKA

MILOŠEVIĆ U EMOTIVNOM STATUSU KOMENTIRAO POSJET VUKOVARU: ‘Od svake moje riječi glasnije govore sve vukovarske grobnice’

‘Od svake moje riječi glasnija je mučna tišina koju osjećam kad posjetim Ovčaru gdje je počinjen svakom čovjeku teško shvatljiv zločin. Žalim i zbog činjenice da nakon 30 godina od vukovarske tragedije brojni Vukovarci i Vukovarke ne mogu pronaći svoj mir. Ne mogu pronaći svoje bližnje

BORIS MILOŠEVIĆ POZVAO NA POMIRENJE I DIJALOG: ‘Mislim da radi budućnosti i radi mladih trebamo naći zajednički put’

U komemoraciji pada Vukovara prisustvovao je i potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Pred javnosti, pozvao je na pomirenje i okretanje budućnosti, no u statusu na Facebooku, emotivno se osvrnuo na, kako ističe “zločin teško shvatljiv bilo kojem čovjeku”.

Status prenosimo i cijelosti

“Danas i jučer bio sam u Vukovaru s dubokim osjećajem poštovanja prema gradu Vukovaru, njegovim stanovnicima i svim nevinim žrtvama.  Govorio sam ovo ljeto kako smatram da su poštovanje i empatija prema svim žrtvama pretpostavka pomirenja i prestanka mržnje.

‘Od svake moje riječi glasnije govore sve vukovarske grobnice’

Stoga, kao građanin Republike Hrvatske srpske nacionalnosti i kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske ne mogu pronaći dovoljno snažne riječi da izrazim žaljenje zbog onoga što se dogodilo Vukovaru jer od svake moje riječi glasnije govore sve vukovarske grobnice, poznate i nepoznate, i sva patnja ljudi koji su izgubili svoje živote, svoje bližnje, svoje domove.

Od svake moje riječi glasnija je mučna tišina koju osjećam kad posjetim Ovčaru gdje je počinjen svakom čovjeku teško shvatljiv zločin. Žalim i zbog činjenice da nakon 30 godina od vukovarske tragedije brojni Vukovarci i Vukovarke ne mogu pronaći svoj mir. Ne mogu pronaći svoje bližnje.

Žalim zbog svega što je rat učinio međuljudskim i međunacionalnim odnosima u ovome gradu, gradu koji je nekada bio ponosan na bogatstvo svojih različitosti. Svojim dolaskom želim se pokloniti svim žrtvama Vukovara i poslati poruku pomirenja, poruku tolerancije i izraziti želju za uspostavom dijaloga na lokalnom nivou.

‘Vjerujem da Hrvatska može smoći snage’

Vjerujem da Hrvatska danas, kao moderna republika, demokratska i evropska zemlja može i mora smoći snage i pronaći načina da stvori preduvjete za uspješno zacjeljivanje rana svih žitelja grada, građana svih nacionalnosti, kao zalog za izgradnju mjesta kvalitetnog življenja i perspektivne budućnosti.

Vječnaja pamjat nevinim žrtvama Vukovara!” , poručuje.

Povratak na Net.hr